Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Podávať trestné oznámenia či nepodávať?

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Minulý týždeň sme podali trestné oznámenie za status zverejnený na sociálnej sieti, na oficiálnej stránke opozičného lídra. Pocity mám z toho rôzne a pýtam sa samej seba, či je správne takéto trestné oznámenia podávať alebo nepodávať.

vojna na Ukrajine trvá už teraz príliš dlho. Nikdy sa vlastne nemala ani začať. Dotýka sa každého z nás. Každý deň sa dozvedáme o zverstvách, ktorým je niekedy až ťažké uveriť. Ťažko totiž veriť tomu, že zatiaľ čo my žijeme v bezpečí a pohodlí, v susednej krajine sa zobúdzajú na zvuky sirén, bojujú dennodenne o vlastný život a odhaľujú zločiny proti ľudskosti a masové hroby. Je to otrasná realita, ktorá sa v civilizovanej spoločnosti nikdy nemala realitou stať. A zatiaľ čo väčšine z nás sa každý deň pri čítaní správ tisnú slzy do očí a mnohí z nás robia, čo sa len dá, aby pomohli tým, ktorí utekajú pred vojnou, sú medzi nami aj takí, ktorí túto ľudskú tragédiu zneužívajú na naháňanie politických bodov. Pri tomto hnusnom naháňaní politických bodov na ľudskej tragédii neváhal jeden z nich, ktorý je pre mňa z nepochopiteľných dôvodov dvojnásobný expremiér a stále ešte ašpirant na lídra opozície, ohroziť ďalšie.

Ako už všetci vieme, na Ukrajinu sme poslali zastaraný, ale stále funkčný systém protivzdušnej obrany S-300. U nás sme ho vymenili za moderný Patriot. Keďže bol ruský minister zahraničných vecí také „zlatíčko“, aké je, nezabudol sa už vopred vyhrážať, že ak niekto bude chcieť takýto systém na Ukrajinu poslať, bude pre nich „legitímnym cieľom“, teda že sú pripravení ho zničiť už pri preprave na Ukrajinu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite