Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Budeme trestať Putina?

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Už viac ako týždeň sa zobúdzame v 21. storočí v našich geografických šírkach do bezprecedentnej vojenskej agresie zo strany Ruska proti Ukrajine. Situácia nás na Slovensku nenecháva chladných.

zažívame presný opak letargie, ktorá tu bola v iných krízových situáciách poslednej doby bežná. Mnohí z nás išli tentoraz pomáhať priamo na hranice, iní pomáhajú organizovať zbierky, ďalší zabezpečujú dopravu, ponúkajú ubytovanie, organizujú protesty. No a niektorí z nás píšu (okrem iného) trestné oznámenia.

podanie na Putina

Počas tretej covidovej vlny som veľmi rada chodila pomáhať priamo do terénu, teda do nemocnice. V súvislosti s vojnou na Ukrajine som zvažovala podobný scenár: ísť priamo na hranicu ako dobrovoľníčka. Nakoniec som usúdila, že dobrovoľníkov na mieste je, zdá sa, nateraz dosť a môžem robiť inú prácu. Okrem asistovania pri príprave zákonov som bola poverená asistovať pri spisovaní trestných oznámení.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite