Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Rok Tigra

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

Bude to rok plný povinností, dynamický a zároveň osudový. Aj tak by mal vyzerať podľa čínskeho horoskopu rok Tigra 2022. Slovensko sa v ňom preklopí zo situácie po voľbách do situácie pred voľbami.

koalícia nebude otvárať nové veľké klimatické, digitálne a infraštruktúrne projekty, bude sa handrkovať o ministerské a parlamentné kreslá. Väčšinu bude v parlamente dosahovať ťažko, aj s pomocou nezaradených poslancov. Vráti sa fenomén kupovania poslancov. Hovoriť o predčasných voľbách stratí zmysel, a ak nastane kríza, voľby v roku 2024 sa len predsunú o niekoľko mesiacov. Bude sa hrať politický Hajzeľ a Človeče, nezlob se!

Aj v roku 2022 bude dominovať covid. Vládna koalícia ani teraz nepochopí, že predvídavosť neznamená vedieť presne, či prídu nové mutácie covidu a aké budú, ale čo robiť v prípade, že prídu. Nebude sa rozlišovať medzi faktickými reformami a ich fiktívnym pomenovaním. Všetko bude reformou: reformnou jarou, letom, jeseňou, zimou. Reformami sa budú nazývať všetky vládne opatrenia, nariadenia, kilečká. Verejnosť nebude rozlišovať medzi starými a novými eurofondmi, medzi plánom obnovy a reformami, patent na všetko bude mať z úradnej moci generálna riaditeľka Sekcie plánu obnovy na Úrade vlády Slovenskej republiky.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite