Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zhodnotenie roka 2021 v zdravotníctve z pohľadu Union ZP

.elena Májeková .komentáre

Keď sa končil rok 2020, všetci sme tajne dúfali, že ten nasledujúci už bude aspoň o niečo ľahší. Že nám pomôže očkovanie a epidémia pomaly odíde do zabudnutia. Že covid už nebude zabíjať ľudské životy ani ekonomiku krajiny. Že úsilie zdravotníkov bude ocenené a dočkajú sa aj zaslúženého oddychu. A čo je najdôležitejšie – keďže sme si už fungovanie s pandémiou vyskúšali, že všetci vieme, čo robiť. Že štát vie, čo robiť.

verili sme, že tí, ktorí majú za riadenie štátu zodpovednosť, pripravili nejaké krízové plány, a aj keby toto šialenstvo ešte stále neskončilo, vedia, ako to v roku 2021 už určite zvládneme a bude dobre. No a potom prišla realita... 

Rok 2021 sa niesol v znamení nenaplnených očakávaní. Čakali sme, že záujem o očkovanie bude obrovský a Slováci využijú možnosť ochrániť seba i svoju rodinu pred covidom. Kým ešte na jar sme museli vyberať poistencov, ktorí dostanú vakcínu prednostne pre svoju diagnózu a titulky novín riešili predbiehanie sa celebrít v poradovníkoch očkovacích centier,  na jeseň sme už ľudí naopak začínali prosiť, aby o vakcinácii vôbec pouvažovali. 

Čakali sme, že rezort zdravotníctva dostane tú najväčšiu finančnú injekciu v krajine – napríklad aj na to, aby odmenil zdravotníkov za ich nadľudské výkony. Nikdy predtým nečelili tak extrémnemu preťaženiu, ako aj neuveriteľnému návalu krízových situácií. Zo srdca im preto ďakujem! Malo by byť naším spoločným cieľom zastabilizovať rezort, aby nám z nemocníc tento vzácny personál nezutekal v zúfalstve za lepším pracovným prostredím do zahraničia. Lebo toto sa nám už deje a vôbec nie v malom rozsahu! 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite