Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Všetci Zemanovi muži

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Hlavným hrdinom udalostí v Česku je hospitalizovaný prezident Miloš Zeman. Vedľajšiu, ale dôležitú rolu hrá podivná trojica z jeho kancelárie: kancelár bez bezpečnostnej previerky Vratislav Mynář, žalmujúci hovorca Jiří Ovčáček a prezidentovi radiaci Martin Nejedlý bez bezpečnostnej previerky. Zapája sa polícia, kontrarozviedka, hlavná hygienička, ale aj ústavní právnici, a tak sa zapojím aj ja.

zatiaľ, čo sa u nás na Slovensku riešil v uplynulých dňoch ďalší z poslancov, ktorého meno by sa už nemalo vyslovovať, u  českých susedov sa toho zomlelo veľa. V skratke sa deje to, že český prezident je už niekoľko dní v nemocnici na ARO s chronickým ochorením, o ktorom viac nechce povedať, pričom funkcionári Hradu sa tvária, že sa nič extra nedeje a pokojne môže pracovať ďalej. Z ARO si urobili Václavák a vodia mu tam okrem iných aj predsedu Poslaneckej snemovne, aby mu prezident podpísal dokument o zvolaní novej Poslaneckej snemovne, ktorý je úplne zbytočný, pretože by bola zvolaná v ten istý deň aj bez toho. Zabudnú pritom dať vedieť ošetrujúcemu lekárovi aj na to, že je pandémia a bolo by fajn mať respirátor, aj dátum zabudnú napísať, ale hlavne si to nezabudnú natočiť a zverejniť. 

No hlavná hygienička sa teší, lebo nemusí nič dokazovať a môže rovno pokutovať. V tom zhone Mlynář zabudne aj verejnosti povedať, že je prezident podľa stanoviska nemocnice neschopný vykonávať pracovné povinnosti. Ovčáček ako hovorca ďalej tweetuje žalmy. A Nejedlému konečne povedia, aby vrátil diplomatický pas. Vôbec to nie je podozrivé a určite to nesúvisí s tým, že sú všetci traja páni na svojich lukratívnych miestach vďaka prezidentovi a bez neho tam nebudú. Je to až také nepodozrivé, že to začala vyšetrovať polícia. A aby toho nebolo málo, čerešničkou na torte je, že česká kontrarozviedka (BIS) začala šetriť úniky tajných informácií od prezidenta a jeho najbližšieho okolia. Zdá sa, že o zdravotnom stave mlčať a zahmlievať vedia, ale s tajnými informáciami im to už ide horšie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite