Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Juraja Petroviča: Cyrilometodské impresie

.juraj Petrovič .komentáre

V rámci osláv príchodu Cyrila a Metoda na územie Veľkej Moravy sme opäť boli svedkami hneď niekoľkých bizarností, zaváňajúcich až nechutnosťou.

v Nitre sa pri príležitosti celonárodnej púte konala omša, na ktorej bolo najdôležitejšie odsúdiť homosexualitu, potraty, rozvody a samozrejme liberalizmus, ktorý podľa pánov v sutanách k tomu všetkému vedie. Ako neveriacemu by mi to mohlo byť jedno, ale ak sú veriaci tejto krajiny neustále kŕmení a bombardovaní nenávisťou, strachom a odporom k ľuďom, ktorí sú čo i len trochu iní, tak mi to jedno nemôže byť. Je to totiž dlhotrvajúci vplyv, ktorý má negatívne dopady na celú spoločnosť.

To, že sa veľmi podobá na dehumanizáciu židovských obyvateľov Slovenska pred druhou svetovou vojnou, je len prirodzeným dôsledkom nedostatočného vysporiadania sa katolíckej cirkvi s jej ľudáckou minulosťou. Organizácia, ktorá šíri nenávisť, nech je ňou ktokoľvek, aj cirkev, by sa mala za svoje konanie zodpovedať. Jej najvyšší predstaviteľ tu bude onedlho, tak som zvedavý, či a ako si s miestnymi hejtermi poradí. Cirkev v jeho podaní je totiž niekde úplne inde ako jej miestni Tisovi pohrobkovia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite