Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Juraja Petroviča: Zmluva na Sputnik V

.juraj Petrovič .komentáre .názory

V centrálnom registri zmlúv sa konečne objavila aj zmluva o dodávkach údajnej vakcíny Sputnik V na Slovensko. Keď si porovnáme to, čo o Sputniku V a o zmluve hovoril Igor Matovič a čo je pravda, je to ako v starom vtipe, kde sa rádia Jerevan pýtajú, či je pravda, že v Leningrade rozdali sto moskvičov.

head_photo

a rádio Jerevan odpovedá: „Áno, je to pravda. Ibaže to nebolo v Leningrade, ale v Moskve, nebolo to sto moskvičov, ale desať bicyklov a nerozdali ich, ale rozkradli.“

Zmluva nehovorí nič o certifikovaných laboratóriách. Hovorí však veľa o tom, ako Rusi za nič nezodpovedajú, ani za účinnosť údajnej vakcíny. Hovorí aj o tom, ako sme povinní za vakcíny zaplatiť, aj ak ich neodoberieme. A dáva právo ŠÚKL-u požadovať akúkoľvek dokumentáciu, ktorú uzná za vhodnú a potrebnú. Rozdiel medzi klamstvami Igora Matoviča a realitou zmluvy je taký veľký, že by si zrejme žiadal preskúmanie aj orgánmi činnými v trestnom konaní. Ako to ktosi napísal na sociálnych sieťach, je to skôr zmluva o dočasnom pobyte sovietskej vakcíny na našom území.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite