Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Juraja Petroviča: Kabinet bizarností

.juraj Petrovič .komentáre

Je treba oceniť, že viacerí členovia Matovičovej vlády, formálne vedenej Eduardom Hegerom, sa skutočne snažia, aby komentátori neboli bez práce.

head_photo

minister Naď, ktorý pred rokom poznal len jedného šéfa, a síce premiéra Matoviča, to dnes už vidí inak. Premiér Heger nie je jeho šéf, len koordinátor vlády. Asi niečo ako zoraďovač alebo výpravca na stanici. Medzitým sme sa dozvedeli, že Igor Matovič má byť z titulu svojej funkcie ministra financií šéfom rady guvernérov Európskej investičnej banky. Vydavateľ reklamných novín s ukradnutou diplomovkou určite dokonale zapadne medzi ostatných ministrov financií, ktorí zrejme trochu tušia, čo je ekonomika, ako aspoň zhruba funguje, čo sú investície a ďalšie drobné detaily svojho remesla. Už teraz sa môžeme tešiť na ďalšiu sériu statusov a fotografií ponožiek, tenisiek, motoriek a možno aj samotného Matoviča, ako ukazuje nejaké pripravené grafy na webkameru. To, že to môže vyústiť v hanbu európskych rozmerov, znižujúcu vážnosť krajiny v očiach našich európskych partnerov, očividne netrápi ani premiéra, ani poslancov najsilnejšej vládnej strany. 

Rusko nás údajne vyzvalo, aby sme si prevzali ďalšiu dodávku látky Sputnik V, vydávanej za vakcínu. Je to celkom zaujímavé, keďže ešte minulý týždeň nás vyzvali, aby sme im vrátili tú dodávku, čo už máme. Tentokrát to oznámil minister obrany Naď. Nie je jasné, či minister financií, inak príslušný pre všetko, čo ho práve napadne, ale hlavne pre všetko, čo sa týka Sputniku, nemal čas alebo len chcel potešiť svojho najvernejšieho podriadeného. To nemá byť urážka ministra Naďa, on sám sa tak charakterizoval ani nie pred rokom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite