Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Juraja Petroviča: Matovičov paralelný vesmír

.juraj Petrovič .komentáre

Nápad Igora Matoviča, že síce odíde z postu premiéra, ale zostane vo vláde ako vicepremiér pre boj proti korupcii, môže znieť pre jeho (ešte stále) koaličných partnerov ako nevydarený vtip. No vo vesmíre Igora Matoviča je to úplne normálne a v poriadku.

head_photo

fyzici hovoria, že náš vesmír zrejme nemá hranice, na druhej strane v ňom ale všade platia úplne rovnaké fyzikálne zákony. Gravitácia, rýchlosť svetla a podobne. Vieme si ale predstaviť vesmír, kde by rôzne fyzikálne zákony platili inak, alebo neplatili vôbec.

Podobné je to aj v štandardnej politike. Tiež v nej platia pravidlá a zákonitosti. Odmyslime si teraz bežnú slovenskú koaličnú realitu, kde je možné, aby detská psychologička hlasovala za návrh, na základe ktorého by bolo možné odnímať rodičom ich biologické deti len preto, že sú tí rodičia homosexuáli. V našej paralelnej realite je možné, aby bol emblémom tradičnej rodiny muž s jedenástimi deťmi od desiatich žien.

V štandardnej politike, keď raz premiér odíde zo svojho postu predčasne, pretože katastrofálnym spôsobom zlyhal, čoho vyjadrením je aj vyše osemdesiatpercentná miera nedôvery verejnosti voči jeho osobe, tak odchádza do ústrania (Robert Fico) a nezriedka aj do politického dôchodku (Iveta Radičová).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite