Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Rudolfa Zajaca: Dva svety v jednom zdravotníctve

.rudolf Zajac .komentáre .názor

Posledné dni na Slovensku pripomínajú panoptikum. Celé sa to začalo už v marci minulého roku tým, že Igor Matovič sa stal premiérom a Marek Krajčí ministrom zdravotníctva.

kto poznal spôsob Matovičovho chápania politiky, jeho odpočúvanie partnerov a politické happeningy, ktoré organizoval, vedel hneď, že to dopadne, ako sa ľudovo hovorí, „nem dobre“. Marek Krajčí bol dovtedy v podstate neznámy, nikdy sa nijako neprejavoval. Štyri roky sedel v parlamentnom výbore pre zdravotníctvo, a to bolo tak všetko. 

Po programovom vyhlásení vlády a najmä po vystúpení Krajčího v polovici apríla 2020 u Štefana Hríba v jeho relácii Pod lampou bolo jasné, že sa od svojho principála nelíši. Obaja riešili veci, ktorým nerozumeli, u Krajčího  to bola katastrofálna chyba, pretože mal byť odborným ministrom, a nie Matovičovým miništrantom. Samozrejme, že pandémia komplikovala veci, ale v podstate aj akcelerovala poznanie ľudí, že Marek Krajčí tam naozaj od prvého dňa nemal byť, čo som aj povedal v tej istej relácii Pod lampou o týždeň neskoršie. Nebyť pandémie, prežil by asi o čosi dlhšie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite