Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vladimír Ledecký: Bystrica a Zvolen, máte historickú šancu

.vladimír Ledecký .komentáre

Zatiaľ čo si Únia miest Slovenska kladie za povinnosť odstraňovanie bariér a podporu spolupráce miest, obcí a regiónov, jej prezidentovi Richardovi Rybníčkovi či viceprezidentovi Jánovi Noskovi sa do partnerstiev veľmi nechce. Dôvod? Vecný som doteraz nepočul.

head_photo

vezmime si partnerstvo Banskej Bystrice a Zvolena, pre ktoré zaplavuje mediálny priestor sírou primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. Na radnici leží na stole hlavného architekta urbanistická štúdia o vytvorení spoločného mestského regiónu Banská Bystrica-Sliač-Zvolen, ktorú vypracoval útvar hlavného architekta už v roku 2001. V roku 2007 podpísali predstavitelia miest Banská Bystrica a Zvolen partnerstvo. Okrem iného zahŕňa i koordinovanú prípravu plánovania miestneho a regionálneho rozvoja. 

Keď však s takýmto partnerstvom prišlo ministerstvo investícií regionálneho rozvoja a informatizácie, začalo byť označované za hlúpe a laické, za diktát zhora.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite