Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dezinfoprávnička Laššáková v europarlamente: Bude Bombic jej asistentom?

.martin Hodás .komentáre

Zvolením hviezdičky dezinfoscény Judity Laššákovej – 46-ročnej „právničky“ – si mnohí začali klásť otázku, nad ktorou som sa zamýšľal už na začiatku kampane: zoberie si so sebou do Štrasburgu extrémistu Bombica ako svojho poslaneckého asistenta?

dnes ju položili aj priamo Laššákovej, ktorá neváhala a uštipačne si zabŕdla do médií reakciou, že je to zaujímavý nápad a zváži ho.

Tak čo, aká je šanca, že sa extrémista z Londýna Daniel Bombic stane asistentom v EP? A je to vôbec technicky možné? To je dosť komplikované – poďme na to.

Disclaimer: neviem všetko a vychádzam z limitovaných informácií, ktoré mám k dispozícii, ale aj tie to veľkej miery prinášajú svetlo do tejto zapeklitej problematiky.

V prvom rade nie je úplne na mieste pýtať sa, či bude poslaneckým asistentom. Pointa je totiž niekde inde – v tom, či bude AKÝMKOĽVEK SPÔSOBOM čerpať peniaze z prideleného rozpočtu kancelárie budúcej europoslankyne Laššákovej. Bude?

„That, Detective, is the right question,“ povedal by doktor Lanning z filmu Ja, robot.

Poslanec európskeho parlamentu má totiž možnosť platiť si poslaneckého asistenta, no napríklad aj iného „dodávateľa služieb“, ktorý nemá status asistenta. A tu sa nám otvárajú možnosti...

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite