Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Máme nádej, ale …

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

V tejto krajine je v politike málo pozitívnych prekvapení, obzvlášť v tejto dobe. O to nádejnejšie pôsobí víťazstvo Ivana Korčoka v prvom kole prezidentských volieb. Ani zďaleka však nie je vyhrané. A ani zďaleka nie sme blízko slušnosti a rozumnosti.

poďme však poporiadku. Naposledy som v mojom pravidelnom komentári skončila pri jedinom predvolebnom dueli lídrov pred prvým kolom prezidentských volieb. Neodpustím si ešte komentár k poslednej a zároveň jedinej prezidentskej debate všetkých kandidátov, odvysielanej v posledný deň pred moratóriom, ktorému aj tak nikdy neporozumiem, a to na RTVS. A keď už sme pri tom, dotknem sa aj kauzy okolo RTVS, ktorá zďaleka neskončila a ktorá s tými prezidentskými voľbami až príliš úzko súvisí.

politické rozhodnutie odôvodní čokoľvek

K RTVS chcem povedať predovšetkým to, že sa v ostatnom týždni uskutočnili rozporové konania k návrhu zákona o STaR. Na jednom z nich som sa zúčastnila osobne ako zástupkyňa verejnosti, keďže sa pod hromadnú pripomienku, ktorú sme pripravili, podpísalo viac než 12-tisíc ľudí (za čo im ďakujem). 

Štábna kultúra na stretnutí s generálnym tajomníkom služobného úradu Lukášom Machalom (to je ten, ktorý robil ministerke v Abú Zabí vyhadzovača, keď ju kontaktoval – nie atakoval – Bystriansky z OĽaNO), štátnym tajomníkom Tiborom Bernaťákom (predtým advokátom či poslancom za SNS) a dvoma zamestnancami bola, čomu som sa potešila, lebo hulákať po sebe na ministerstve sa mi naozaj nechce.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite