Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Zatlieskajme si

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Vláda zvýšila dane, poplatky, odvody, sebe platy a svojim ľuďom sa snaží zabezpečiť beztrestnosť alebo aspoň podstatne nižšie tresty s podmienkou. A k tomu chcú ešte zabrániť vyšetrovaniu napríklad aj znásilnenia.

rozkaz znel jasne. Úrad špeciálnej prokuratúry musí byť čo najskôr zrušený. Musia umlčať aj spolupracujúcich obvinených, tzv. kajúcnikov, pretože tí sú pre nich nebezpeční. Nikto predsa nemôže hovoriť o tom, čo všetko sa tu dialo. Toto riziko podcenili. A tak mnohí z nich skončili pred súdom alebo im to hrozí. A takto oni predsa nemôžu „pracovať“. Zbytočne im to kazí kšefty a snahy o ďalší únos štátu. Niektorých chytili, takže musia urobiť, čo sa dá, aby aj keď ich chytili, nemohli ich odsúdiť. 

Na to im skvelo poslúži skrátenie premlčacích dôb. Koho nestihnú právoplatne odsúdiť, ten sa môže oprieť o premlčanie a vyviaznuť z toho úplne beztrestne. A komu to nevyjde, tak pre toho je tu znižovanie trestných sadzieb. Napríklad ak prijal 600-tisícový úplatok, tak mu hrozilo 7 až 12 rokov, premlčacia doba bola 20 rokov, podmienečný trest nebol možný. Najprv skúsili navrhnúť 0 až 4 roky, premlčanie po 5 rokoch. To už bolo predsa len trochu veľa, tak sa opravili a schválili si 3 až 8 rokov, premlčané to bude po 10 rokoch a bude možná aj podmienka, ak nedostane viac než 4 roky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite