Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Za rokom 2023

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

S rokom 2022 som sa v .týždni rozlúčila slovami, aby sme nestrácali nádej, že raz bude dobre, len to možno nebude v roku 2023, obzvlášť v politike. Zdá sa, že som, žiaľ, mala pravdu.

aký bol rok 2023 v slovenskej politike? Nebol veru ideálny, ale ako vo všetkom, tak aj v ňom sa našlo nielen to zlé, ale aj to dobré. Poďme si zaspomínať na to, na čo sme už takmer zabudli.

Rok 2023 v domácej politike nielen končil, ale aj začínal na tribúnach. Len to boli dosť odlišné tribúny s dosť odlišnými vystupujúcimi aj publikom. Na začiatku roka na nich napríklad taká Monika Beňová ohluchla a vôbec nepočula, ako ľudia na popud Ľuboša Blahu s jeho obľúbeným diktátorom na tričku skandujú, že prezidentka je americká… nie agentka. 

Vraj totiž zmarila referendum o skrátení volebného obdobia. Ako? Tak, že dala referendovú otázku posúdiť Ústavným súdom, a ten povedal, že si Fico a spol. jednu otázku napísali zle, a teda protiústavne, a o tej druhej vraj nechala hlasovať „v neatraktívnom termíne“ 21. januára. Síce to nedáva žiaden zmysel, ale nevadí, účasť na referende bola 27,25 %. To bolo neprekvapivo neplatné a dnes si naň už skoro nikto nespomenie. Opľúvanie pani prezidentky, žiaľ, Robertovi Ficovi a spol. zostalo aj naďalej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite