Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Rýchlo a zbesilo

.slavomíra Henčeková .komentáre

Blížia sa Vianoce - sviatky lásky a pokoja. To však očividne neplatí pre politiku, v ktorej rozhodne nie je pokoj, tobôž láska. Tam sa to skôr podobá na „rýchlo a zbesilo“. A kto vie, či budú mať poslanci vôbec nejaké Vianoce, ak sa opozícia rozhodla obštruovať. Lenže dokedy? A je to správne?

parlament už stihol schváliť probankrotový balíček, ktorý vláda nazývala konsolidačný. Zvýšili dane, poplatky na súdoch či úradoch, zvýšili zdravotné odvody, zaviedli bankový odvod, ktorý sa premietne do drahších hypoték a úverov, ako aj do vyšších bankových poplatkov a tak celkovo siahli ľuďom hlbšie do vrecák, aj keď sľúbili opak. Nič iné sme však od nich ani nečakali. 

Ďalší na rade bol kompetenčný zákon. To je taký zákon, ktorý určuje základné kontúry toho, ako funguje vláda, ministerstvá a ostatné ústredné orgány štátnej správy. Taký „nevýznamný“ zákon, že ho, samozrejme, parlament prerokoval v skrátenom legislatívnom konaní. Vraj preto, lebo  hrozia „značné hospodárske škody“. A viete, čo napísali do dôvodovej správy k vplyvom? Vraj nie sú žiadne. Na rozpočet verejnej správy, na limit verejných výdavkov, na podnikateľské prostredie, na nič. Žiadne čísla, nič. Nenapísali, koľko to bude stáť, ani kto to zaplatí, ale dovolia si tvrdiť, že hrozia hospodárske škody. Totálny blud. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite