Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Igor Dymovič

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Parlament a vláda fungujú už od volieb v režime rýchlo a zbesilo. A tak maká nielen opozícia, ale už aj ľudia, ktorí opäť vyšli do ulíc.

od minulého týždňa sa toho v politike až tak veľa nezmenilo – jedine ak k horšiemu. Pokračujú návrhy na skrátené legislatívne konanie na úplne všetko. Všade sú vraj ohrozené základné práva, bezpečnosť a hrozia hospodárske škody. Odôvodnia si čokoľvek a bez akejkoľvek hanby. Bez mihnutia oka za to všetci koaliční poslanci aj zahlasujú. Ľudia sa doposiaľ len prizerali a vôbec im nedochádzalo, do akej hlbokej priepasti a ako rýchlo sa rútime. 

Zo stoličiek ľudí nedvihli ani tak vyššie dane – dokonca aj na alkohol a cigarety –, ale až avizovaná snaha o zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry. S tým je spojené aj zníženie trestných sadzieb za predovšetkým majetkové, hospodárske, a teda aj korupčné trestné činy. Je to pekných 67 strán legislatívneho textu, ktorý som si ešte nestihla ani poriadne pozrieť, zato vláda ho stihla už schváliť aj zaslať do parlamentu a zaradiť na program aktuálne prebiehajúcej schôdze. Reakciou tentokrát neboli len statusy, tlačovky, diskusie, podania a prieťahy opozície, ktorá robí, čo sa dá, ale aj usporiadanie dvoch protestov v uliciach. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite