Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Je po voľbách I.

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Je po voľbách. Keďže správ o tých stranách, ktoré sa do parlamentu dostali, je viac ako dosť, zameriam sa dnes na tie, ktoré sa, naopak, do parlamentu nedostali.

nechce sa mi opakovať, čo všetko sa stalo. Voľby zase raz vyhral Smer, jeho náskok pred druhým Progresívnym Slovenskom bol väčší, než sa všeobecne očakávalo, ale aj tak dosiahli veľmi dobrý výsledok. Prieskumy neboli úplne presné, exit poll bol ešte nepresnejší. Igor Matovič si naškrabkal nakoniec skoro 9 %, SNS preliezla, len to nie je SNS, ale Danko a spol. Poverenie od pani prezidentky dostal predseda víťaznej strany a bez Hlasu nebude možné zložiť koalíciu a vzhľadom na vyhlásenia KDH, že sa chystá do opozície, to nevyzerá ružovo.

Namiesto úspešných strán sa povenujem tým neúspešným. Poslednou stranou v parlamentných voľbách so ziskom 0,02 %, čo činí 771 hlasov, je SDKÚ-DS. Už nejde o stranu Mikuláša Dzurindu, ale o stranu s úplne neznámymi ľuďmi, o ktorých ste asi v živote nepočuli a o samotnej strane ste mohli počuť jedine z Facebooku. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite