Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Mirage

Tento film si môžete pozrieť, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Mirage

Mirage

.szabolcs Hajdu

Moderný western, ktorý vypovedá o rasizme, rovnoprávnosti, moci a slobode. Maďarsko-slovenský film Mirage v hlavnej úlohe s hviezdnym hercom Isaachom de Bankolé.
Zobrazuje príbeh afrického futbalistu Francisa, ktorý je na úteku pred spravodlivosťou a nachádza úkryt na farme ďaleko od civilizácie, v srdci maďarskej pusty. Veľmi skoro však zisťuje, že farma je v skutočnosti miestom moderného otrokárstva a vedie ju šéf miestnej mafie. Francisova prítomnosť na ranči odštartuje sled udalostí, ktoré vyvrcholia násilnou vzburou „otrokov“ proti zločineckým „vládcom“. Nepoddajný hrdina Francis sa ocitá uprostred najväčšieho zápasu v jeho živote, v ktorom sa však nehrá o góly, ale o slobodu a hlavne prežitie.

Rok výroby 2014
Režisér Szabolcs Hajdu
Web www.mphilms.sk
Produkcia © Mirage Film Stúdió, Filmpartners, MPhilms www.mphilms.sk
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.

„Náročný divák ocení experiment i pomaly plynúcu fabulu s minimalistickým herectvom Isaacha De Bankolé nevyhnutným pre charakter snímky. Hviezda svetového formátu preniesla ducha Jarmuschových filmov do filmu režiséra Szabolcsa Hajdu, ktorého spolu s Kornélom Mundruczóom a Györgyom Pálfim možno označiť ako kráľov súčasného maďarského nezávislého filmu.“

Barbora Bačíková, Kinema.sk
.diskusia | Zobraziť