Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

O rozvrate rozpočtu varujú aj Matovičovi podriadení a ako sme si kúpili Volvo

.juraj Medvec .ekonomika .názory

V priebehu dvoch rokov vraj musíme osekať štátne výdavky o 5 miliárd. To znamená iba jediné: chcelo by to ďalší sociálny balíček.

O rozvrate rozpočtu varujú aj Matovičovi podriadení a ako sme si kúpili Volvo PAVEL NEUBAUER/TASR 1. júl 2022 Bratislava: Premiér Eduard Heger podpisuje zmluvu o výstavbe závodu Volvo v industriálnom parku Valaliky pri Košiciach.

v posledných dňoch slovenskou ekonomikou hýbali dve veľké správy. Tou prvou je príchod Volva na východné Slovensko, ktorému sme v .týždni venovali samostatnú tému. Tou druhou je teatrálne neskorý príchod ministra financií Igora Matoviča na svoju vlastnú tlačovku. Samotná tlačovka bola relatívne suchopárna, ale iba na povrchu. Pozorní diváci pochopili varovanie o katastrofálnom stave verejných financií. 

Je to pritom iba niekoľko týždňov od udalosti, ktorá rovnako preletela pod radarom slovenskej verejnosti. Medzinárodná ratingová agentúra S&P nám spočítala rozhadzovačný spôsob nakladania s verejnými financiami a presunula nás do negatívneho výhľadu. To znamená, že sa situácia našich verejných financií zhoršuje. Matovič odvtedy stihol oznámiť niekoľko nesystémových sociálnych balíčkov a zaťažiť už aj tak napnutý rozpočet o ďalších niekoľko stoviek miliónov eur.

Na poplach bili na spomínanej tlačovke aj samotní Matovičovi podriadení na ministerstve financií.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite