Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň radí: Kedy sa oplatí predčasné splatenie úverov? Je dobrý nápad uhradiť hypotéku skôr?

.juraj Medvec .ekonomika

Viete v akom poradí máte splácať jednotlivé dlžoby či kedy sa oplatí konsolidácia? .týždeň prináša odpovede na základné otázky ohľadom úverov.

.týždeň radí: Kedy sa oplatí predčasné splatenie úverov? Je dobrý nápad uhradiť hypotéku skôr? freepik.com

mnohí ľudia sa dnes boria s dlhmi a uvažujú, ako sa ich čo najrýchlejšie a zároveň rozumne zbaviť. Obrátili sme sa preto na expertov a pripravili sme pre nich modelový príklad. V ňom sú dvaja dlžníci, manžel s manželkou, obaja majú 50 rokov a do konca splatenia hypotéky im zostáva desať rokov. Nedávno získali nejaké prostriedky dedičstvom. Oplatí sa im predčasné splatenie hypotéky alebo by mali prostriedky využiť iným spôsobom? Ako sa zmení situácia, keď majú aj iné dlhy, napríklad lízing, spotrebný úver či dlh na kreditnej karte? V akom poradí treba tieto dlhy splácať? Prečítajte si odpovede odborníkov.

Odpovedá: Maroš Ovčarik, generálny riaditeľ Partners Investments

Čo sa týka predčasného splatenia spotrebného úveru, lízingu, či kreditnej karty, určite by som volil predčasné splatenie. Úrokové sadzby pri týchto typoch úverov sú vysoké, v niektorých prípadoch aj vysoko nad desať percent, preto predčasné splatenie ušetrí dlžníkovi nemalé prostriedky na úrokoch. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite