Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Bratislave by malo vzniknúť Národné kultúrne a kongresové centrum. Stáť bude 60 miliónov

.redakcia .ekonomika

V Bratislave by v nasledujúcich rokoch malo vzniknúť Národné kultúrne a kongresové centrum. Na jeho vybudovanie by malo byť do roku 2026 vyčlenených do 60 miliónov eur. V stredu o tom na svojom zasadnutí rozhodla vláda.

V Bratislave by malo vzniknúť Národné kultúrne a kongresové centrum. Stáť bude 60 miliónov SITA/Branislav Bibel

hlavným cieľom projektu je vytvoriť v hlavnom meste moderné a multifunkčné centrum, ktoré bude organizovať a hostiť národné aj svetové kongresové a kultúrne podujatia rôzneho charakteru. Ide napríklad o medzinárodné kongresy, kultúrne a odborné podujatia na najvyššej úrovni, podujatia štátnej a verejnej sféry, ale aj menšie športové podujatia. Jeho vybudovaním by sa podľa predkladateľov materiálu podporil aj samotný rozvoj kongresového turizmu v Bratislave a na Slovensku. 

Občianske združenie Národné kultúrne a kongresové centrum predložilo Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu zámer vybudovať v Bratislave toto centrum a požiadalo aj o pomoc pri jeho financovaní. Z predloženého materiálu vyplýva, že Bratislava „ako jediné hlavné mesto v Európe nemá kongresové či kultúrne centrum, dokonca ani mestskú kultúrnu halu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite