Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Automobilové skupiny Peugeot Citroën a Fiat Chrysler sa dohodli na fúzii

.redakcia .ekonomika

Francúzska skupina PSA Peugeot Citroën a taliansko-americký koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA) sa dohodli na fúzii rovných. Vo štvrtok o tom informovali obe automobilky.

diskusie otvorili cestu k vytvoreniu novej skupiny s globálnym dosahom a zdrojmi vlastnenej na 50 % akcionármi Groupe PSA a na 50 % akcionármi FCA,“ uvádza sa v spoločnom vyhlásení. Zlúčenie by sa malo zrealizovať výmenou akcií a vytvorí štvrtého najväčšieho výrobcu áut na svete (za skupinami Volkswagen, Toyota a Renault-Nissan) s ročným odbytom 8,7 milióna vozidiel. Ročné synergie sa odhadujú na 3,7 miliardy eur bez zatvorenia akéhokoľvek závodu.

Nový koncern, ktorý vznikne fúziou, bude flexibilnejší a efektívnejší, aby mohol „v rýchlo sa meniacom prostredí" reagovať na nové výzvy v oblasti konektivity, elektrifikácie, zdieľanej a autonómnej mobility".

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite