Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Potraty sa sprísňovať nebudú. Ani jeden z návrhov neprešiel parlamentom

.redakcia .slovensko

Poslanci hlasovali o štyroch rôznych návrhoch na sprísnenie legislatívy ohľadom interupcii. Neprešiel ani jeden. Návrhu OĽaNO chýbal jeden hlas.

Potraty sa sprísňovať nebudú. Ani jeden z návrhov neprešiel parlamentom SITA/Alexandra Čunderlíková

návrh ĽS NS

kotlebova ĽS NS navrhla znížiť lehotu možnosti interrupcie z 12 na 8 týždňov. „Sme jednoznačne za ochranu života nenarodených detí, považujeme za svoju povinnosť zachrániť čo najviac ľudských životov, bez ohľadu na to, či počet interrupcií klesá alebo stúpa," vyhlásil Marián Kotleba. 

Za návrh hlasovalo 28 poslancov, proti boli 30, zdržalo sa 52. 

návrh Sme rodina

O ešte väčšie skrátenie lehoty z 12 na 6 týždňov sa snažila dvojica poslancov zo strany Sme rodina Milan Krajniak a Jozef Lukáč. „Od šiesteho týždňa tehotenstva možno na ultrazvuku vidieť a počuť tlkot srdca dieťaťa. Hoci podľa môjho presvedčenia si nenarodené dieťa zaslúži ochranu už od počatia, myslím si, že práve tlkot srdca dieťaťa môže byť časový limit, na ktorom sa zhodne väčšina spoločnosti v tom, že od toho okamihu nemožno bez vážneho dôvodu ukončiť tehotenstvo,“ tvrdí Krajniak.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite