Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo robiť v prípade straty dokladov v zahraničí?

.redakcia .ekonomika

Počas dovolenky v zahraničí sa mnohí Slováci dostanú do problémov, často aj nie vlastným pričinením. Stresujúce situácie, ako sú krádež peňaženky, strata dokladov, autonehoda, zablokovaná platobná karta či pokuta dokážu výrazne znepríjemniť oddych v cudzine.

Čo robiť v prípade straty dokladov v zahraničí? Ben Birchall/PA via AP

mnohým takýmto problémom sa dá predchádzať, niektoré sa zase dajú bez problémov vyriešiť. 

Náklady nejednej domácnosti na zahraničnú letnú dovolenku sa dokážu vyšplhať aj na niekoľko tisíc eur. Takáto položka už zväčša poriadne zasiahne rodinný rozpočet a ďalšie nečakané výdavky sú už pre väčšinu ľudí nemalou komplikáciou.

Krádež alebo strata peňaženky za hranicami Slovenska dokáže rozhodiť aj toho najskúsenejšieho cestovateľa. Prísť o hotovosť, platobné karty a doklady, niekedy aj tisíce kilometrov od domova, je síce problém, no dá sa s ním vyrovnať. V prvom rade je dôležité okamžite konať a kontaktovať svoju banku so žiadosťou o blokáciu karty. 

„Dá sa to rýchlo vyriešiť buď tak, že zatelefonujete na zákaznícku linku vašej finančnej inštitúcie alebo to urobíte prostredníctvom internetbankingu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite