Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľnohospodári získajú kompenzáciu za sucho

.redakcia .ekonomika

Pôdohospodárska platobná agentúra začala prijímať žiadosti poľnohospodárov o kompenzáciu strát za sucho v roku 2017 pre tých, ktorým sa znížila priemerná ročná produkcia poľnohospodárskych výrobkov viac ako o 30 %.

 „Tak, ako som sľúbila, začíname realizovať prvé prostriedky zo zvýšeného rozpočtu agrorezortu pre rok 2019, ktorý pre poľnohospodárov presadila Slovenská národná strana. Celkovo môžu poľnohospodári získať na kompenzácii za sucho v roku 2017 a v rámci novej schémy štátnej pomoci na platby poistného, ktorú sme čerstvo notifikovali v Bruseli, 21 miliónov eur. Na zlepšení stavu nášho agrosektora systematicky a intenzívne pracujeme. Aj takýmito opatreniami zabezpečujeme viac slovenských potravín pre nášho spotrebiteľa,“ uviedla Gabriela Matečná.

Oprávnenými žiadateľmi v rámci podporného opatrenia „Sucho 2017“ sú tí, ktorým sa pre extrémne sucho v roku 2017 znížila priemerná ročná produkcia poľnohospodárskych výrobkov viac ako o 30 %.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite