Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Facebook by mal prísť už v júni na trh s vlastnou kryptomenou

.redakcia .ekonomika

Plány internetového koncernu siahajú ďaleko a ich realizáciou by sa mala celá oblasť radikálne zmeniť. Informovali o tom americké médiá. Kryptomena Facebooku sa na rozdiel od bitcoinu časom začne predávať v zmenárenských automatoch, porovnateľných s peňažnými automatmi.

spoločnosť pracuje na vlastnej kryptomene viac ako rok a zaoberá sa aj vypracovaním vlastného platobného systému. V súvislosti s týmto zámerom nadviazal Facebook spojenie s odvetvím eCommerce.

Vedenie spoločnosti získalo pre svoj zámer finančné ústavy a technologické firmy. Pripojilo sa k nezávislej nadácii, ktorá poskytne na projekt kapitál.     

Facebook bude vyplácať svojich zamestnancov vlastnými peniazmi, pravda za predpokladu, že s takým postupom budú súhlasiť.  

So svojou kryptomenou sa zameria aj na rozvojové krajiny, ktorých úradné meny podliehajú výkyvom kurzov. Kryptomena bude pôsobiť bez ohľadu na hranice štátov a jej výhodou bude, že sa nebudú platiť nijaké tranzitné poplatky.      

Onlinoví obchodníci, ktorí budú prijímať platby kryptomenov Facebooku, budú za to zvýhodňovaní.

Podľa mediálnych správ zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg pokladá projekt za veľmi dôležitý. Vyčlenil naň miliardu USD (887,71 milióna eur).

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite