Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pomoc s hypotékami za rok 2023 bude formou daňového bonusu do 1800 eur

.tasr .ekonomika

Dnes to verejnosti na sociálnej sieti oznámil predseda vlády Robert Fico.

Pomoc s hypotékami za rok 2023 bude formou daňového bonusu do 1800 eur SITA/Milan Illík

pomoc pre ľudí, ktorým v roku 2023 výrazne narástli úroky na hypotékach, bude formou daňového bonusu do 1800 eur. Od roku 2024 pôjde o priame preplácanie časti úrokov štátom. Zákony budú prijímané v skrátenom legislatívnom konaní. Na sociálnej sieti to avizoval predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).

„V skrátenom legislatívnom konaní rozhodneme o bonuse za rok 2023 vo výške až do 1800 eur ľuďom, ktorým v priebehu tohto roka došli pozdravy od bánk o výraznom náraste úrokov pri hypotekárnych úveroch,“ podotkol Fico.

Priblížil, že od roku 2024 pôjde o priame preplácanie časti úrokov štátom tak, ako strana avizovala pred voľbami. „O príslušných zákonoch bude rokovať Národná rada SR v skrátenom konaní, ktoré bude po vyslovení dôvery vláde, v termíne určenom predsedom Národnej rady,“ dodal.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite