Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nitriansky Jaguar Land Rover bude ku koncu desaťročia vyrábať elektrické autá

.sita .ekonomika

Ide o dôležitý krok pre spoločnosť pri jej snahách o elektrifikáciu flotily.

Nitriansky Jaguar Land Rover bude ku koncu desaťročia vyrábať elektrické autá SITA/Martin Havran

nitriansky závod Jaguar Land Rover (JLR) bude ku koncu desaťročia vyrábať elektrické autá. Tento krok je súčasťou stratégie, v rámci ktorej uvedie spoločnosť do roku 2030 na trh deväť nových elektrických vozidiel. Ďalšie podrobnosti potvrdí automobilka neskôr. JLR investoval do spustenia závodu v Nitre 1,3 mld. eur. Od začiatku výroby v októbri 2018 pritom vyprodukoval viac ako 365-tisíc vozidiel Defender a Discovery.

„Môžem oznámiť, že náš moderný závod v Nitre bude ešte v tomto desaťročí vyrábať elektrické vozidlá ako súčasť našej stratégie elektrifikácie. Je to prejav dôvery v 5 000 kvalifikovaných ľudí v závode a dokazuje kľúčovú úlohu, ktorú Nitra zohráva v našich súčasných úspešných výsledkoch,“ uviedla výkonná riaditeľka JLR pre priemyselné operácie Barbara Bergmeier.

Pri príležitosti piatich rokov od otvorenia nitrianskeho Jaguar Land Rover bolo dnes priamo v areáli automobilky otvorené aj nové Centrum zdravia a pohody. To bude slúžiť jeho 5 000 zamestnancom, ako aj ďalším viac ako 2 000 zamestnancom dodávateľských firiem. Do centra závod investoval takmer pol milióna eur. Jeho vybavenie zahŕňa posilňovňu, telocvičňu, multifunkčné ihrisko, k dispozícii sú experti na psychologické, právne i finančné poradenstvo.

Jaguar Land Rover je v jadre britská spoločnosť, ktorá má v Spojenom kráľovstve dve konštrukčné a inžinierske pracoviská, tri závody na výrobu vozidiel, centrum na výrobu motorov a centrum na montáž batérií. Okrem toho má závody na výrobu vozidiel v Číne, Brazílii, Indii, Rakúsku a na Slovensku, ako aj sedem technologických centier po celom svete. JLR je dcérska spoločnosť v úplnom vlastníctve Tata Motors Limited, ktorá je súčasťou spoločnosti Tata Sons.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite