Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Môžete sa dostať vyššie, otázne je pokiaľ

.časopis .fenomén

Rozhovor s Jozefom Sivákom, pracovníkom spoločnosti McDonald

Rozhovor s Jozefom Sivákom, pracovníkom spoločnosti McDonald´s na Slovensku a vo Veľkej Británii

.aký bol váš vzťah k McDonaldu v čase, keď ste tam začali pracovať?
Začal som tam pracovať ako človek, ktorý bol proti McDonaldu. Bolo to preto, že som si myslel, že tá strava nie je dobrá a zdravá. Ale mal som tam kamarátov, tak som to išiel vyskúšať. Ale môj názor, že tá strava je nezdravá, sa nezmenil.

.ako sa vám tam pracovalo?

Bolo to fajn a boli tam milí ľudia. Tá práca sa dala naučiť bez problémov a bol som prekvapený, aké je to čisté, ako sa tam dbá na hygienu.

.v angličtine je výraz McJob, ktorý opisuje málo platenú prácu takmer bez možnosti kariérneho postupu. Vystihuje tento výraz prácu v McDonalde?

Rozlíšil by som medzi Slovenskom a Britániou. Keď som videl, kto všetko pracoval v Británii... Na Slovensku to boli predovšetkým študenti, vysokoškoláci, z ktorých niektorí potom zostali pracovať v McDonalde a prepracovali sa vyššie. V Británii to boli ľudia, ktorí si inde prácu nenašli a boli si vedomí, že v spoločnosti McDonald´s ich určite vždy zamestnajú.

.takže kariérny postup je možný?

Určite áno a keď sa človek snaží, tak sa dostane vyššie. Len je otázne pokiaľ. Lebo človek tam začne v kuchyni alebo pri pulte, potom môže pracovať ako tréner takýchto ľudí, ale ďalej je to už otázne. Ak sa otvorí nová pobočka, tak je šanca, ak sa neotvorí, tak smola. Na Slovensku som poznal dvoch ľudí, ktorí spolu v spoločnosti McDonald´s začínali. Z jedného sa stal tréner, druhý už robí manažéra – v pravú chvíľu sa uvoľnilo miesto.   
.tg
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia
.neprehliadnite