Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Jura Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

Za pád Železnej opony sú zodpovedné Hviezdne vojny, ten film myslím. Svet je v marazme pre židovsko-boľševické sprisahanie. Nežnú revolúciu zinscenovala ŠTB, aby sa komunisti udržali pri korytách. Cunami v Japonsku spôsobili čínske experimenty s regulovaním počasia.

Zemetrasenie na Haiti tiež, akurát neexperimentovali Číňania, ale Američania. Slovensko – Arménsko 0:4, lebo hlavným sponzorom je stávková kancelária. Dvojičky si Američania zhodili sami, potrebovali zámienku na vojnu, ide o ropu. Tá stále vyteká do Mexického zálivu, a to je koniec, takže sa nám to tají, aby sme si v posledných dňoch civilizácie nezačali konečne užívať. UFO existuje, ale sú to ľudia z budúcnosti, ktorí kvôli riziku narušenia kauzality nemôžu vyjsť s pravdou von. Isaac Newton opustil fyziku po tom, ako ju de facto vymyslel, a začal sa venovať alchýmii, lebo pochopil, že racionalita je slepá cesta.
Konšpiračné teórie spochybňujúce oficiálne pravdy sú najlepšie, vďaka Bohu za internet, aj keď existujú odnepamäti. Len sa k nim bolo ťažšie dostať, pokiaľ si ich teda človek nepostavil sám. Stačí čítať, sledovať dianie a premýšľať. Kontexty sa objavia samy a ak sa človek nenechá opiť rožkom, príde na to, aký je skutočný stav vecí.
Ono to je totiž naozaj tak, že žiadna objektívna realita nejestvuje, len realita ontologická a aj o nej sa dá s úspechom pochybovať a svet tam vôkol je plne k dispozícii našim chúťkam. Dokázať sa dá čokoľvek, aj vyvrátiť, krásne na tom je, že ak existuje nejaký progres, tak len preto, že ktosi skúsil vyložiť veci inak, ako sa javia. Ignorovať axiómu je predsa základným predpokladom skutočného poznania a myslenie samo osebe je nanič, pokiaľ nie je tvorivé.
Toto sa mi náramne páči, to, že nie je žiadny problém vyložiť veci, vysvetliť ich, odhaliť, odtajniť, vmiesť slepcom do tváre. Prijať vysvetlenie, stotožniť sa s ním, to už je čosi iné, to je skutočný problém. Nebojím sa, že všetky tie alternatívne výklady sú pravdivé, desí ma opak, že pravdivé nie je žiadne. Lebo až vtedy máme skutočný problém.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite