Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Jura Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

.televízna jeseň dáva o sebe vedieť v každom reklamnom bloku. Uvidíme toho veľa, dokonca toľko, že nás to ešte bude mrzieť.

Nepochybujem o tom, že televízie nepustia do vysielania nič, čo by pred tým neprešlo dlhým schvaľovacím procesom, len dúfam, že pri všetkých tých prieskumoch a štatistikách, už vopred zaručujúcich píplmetrové orgie sledovanosti, niekomu z kompetentných napadne aj si program skutočne pozrieť. Aby sa predišlo trpkému sklamaniu a do vysielania sa znova nedostala šou s celebritami zdolávajúcimi kdesi v Argentíne každý týždeň tú istú extrémne mokrú prekážkovú dráhu. Aj televízny divák má svoje limity a keď je niečo fest nudné, neváha a prepína.
Inak hľadím do televíznej budúcnosti s veľkým optimizmom. Osvedčené hity minulých sezón, reality šou z dosiaľ netušených realít, nové série obľúbených seriálov, ešte novšie série seriálov, ktoré si ešte len obľúbime, a ako pointa, ako skutočná čerešnička minimálne dva nové pôvodné slovenské sitcomy.
Zaručeným ťahákom budú šou, ktoré už dôverne poznáme. V jednej z nich sa bude pátrať po pohybových kompetenciách ďalšej skupiny ľudí ašpirujúcich na titul celebrita. V druhej sa znova budú hľadať ľudia, ktorí majú na čosi talent, a čo je desivejšie, s vysokou pravdepodobnosťou sa znova nájdu. Las Vegas, tras sa!
Najzaujímavejšia však bude celkom nová šou, skúmajúca praktické fungovanie oidipovského komplexu. Mamy budú ženiť svojich synov, a akosi tuším, že z tohto sa budeme spamätávať veľmi dlho. Motivácia zúfalstvom je suterén, už sa zdalo, že sme v pivnici, kdesi úplne na dne a tu ľaľa, poklop a pod ním hrdzavý rebrík vedúci ešte hlbšie. Svorne budeme tvrdiť, že sa nedívame, nepochybne sa aj takí nájdu, ale bude to zanedbateľná hŕstka. Morálka je jedna vec a emočný voyerizmus druhá.
Priznať sa a neriskovať tým spoločenské znemožnenie sa bude dať iba k tým sitcomom. Úprimne sa na ne teším a prajem im úspech, môžu byť fakt dobré, len ma trochu znepokojuje, že sa skutočne dostanú do vysielania. Lebo v slovenských televíznych pomeroch to môže znamenať, že dobré nie sú. Dúfam, že sa mýlim.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite