Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo treba

.časopis .lifestyle

Treba rozvoniavať: Vôňa slávnych spisovateľov
Byt môže voňať čistotou, čerstvo napečenými buchtami či po nejakých „sajrajtoch“, čo striekajú do vzduchu umelo vyrobené vône. Môže však voňať aj sofistikovane, priam až intelektuálne, ako keby sa v ňom vznášal duch slávneho spisovateľa či básnika. Napríklad ako Edgar Alan Poe – kardamónom, absintom a santalovým drevom, Jane Austenová – gardéniou, tuberózou a jazmínom, Henry David Thoreau – machom, cédrom a jalovcom či Walt Whitman – trávou, tymianom a ďatelinou. Vône týchto štyroch literátov dostanete namiešané ako vonný difuzér alebo sviečky v kolekcii Library od Paddywaxu, ale ak máte difuzér, teda uzavretú fľaštičku s tyčinkami, môžete si skúsiť namiešať z vonných olejov vlastného spisovateľa. Ktoré vône by ste dali vybrali napríklad pre Martina Kukučína? 
http://www.paddywax.com/public/cat2475.aspx
Treba brať miery: Nákupná technológia Mybestfit
Každý, kto nemá konfekčnú postavu, pozná tie nekonečné muky, keď prelieza obchody, prehrabuje sa tonami šatstva a skúša a skúša. Navyše u Talianov mu sedí veľkosť XXL, u Nemcov M. Všetkým trápeniam by mohla urobiť prietrž technológia budúcnosti Mybestfit. Je to vlastne kabínka a scanner v jednom, ktorý vás za pár sekúnd dokonale premeria a to zo všetkých uhlov pohľadu a častí tela. V podstate urobí z povrchu tela mriežku s dvestotisícimi bodmi. Hneď potom povyberá z ponuky okolitých obchodov dobre padnúce oblečenie, ktoré si môžete ešte vyšpecifikovať podľa ceny, značky či štýlu. Prvé zariadenie je v nákupnom centre v Pensylvánii, raz možno príde aj k nám. Konečne sa budeme môcť sústrediť len na to, v čom máme najkrajší zadok. 
http://www.mybestfit.com/
Treba sa smiať: Kremnické gagy 
Ak nemáte náladu na žarty, tak sa cez víkend radšej oblúkom vyhnite Kremnici. Už po 31. krát sa tu totiž uskutoční medzinárodný multižánrový festival humoru a satiry. Najväčším ťahákom sú dve zahraničné produkcie: poľské sláčikové kvarteto MozART Group a americký mím žijúci v Nemecku Peter Shub. Najlepšiu zábavu zo Slovenska by malo garantovať Radošinské naivné divadlo, GUnaGU a inscenácia v naštudovaní troch hercov zo SND Maštalíra, Bystrianskeho a Kobielskeho. Pravdepodobne najbohatšie zastúpenie v histórii festivalu budú mať karikaturisti, špeciálnu výstavu budú mať aj dvaja politickí glosátori Daryl Cagle (USA) a Shooty (SK) a nebude chýbať ani Improkarikatúra. Špeciálny program je pripravený pre deti a okrem cien za kvalitný humor sa tu udelia aj ceny za počiny, nad ktorými rozum zostáva stáť aj humoristom. 
http://www.gagy.sk/
Treba lietať: Medzinárodné letecké dni SIAF 2011
Posledný augustový víkend sa na letisku Sliač zídu báječní muži a azda aj ženy na lietajúcich strojoch. Divákom predvedú to najlepšie z našich ozbrojených vzdušných síl aj z domáceho mimoarmádneho letectva. Jedinečná bude prezentácia troch lietadiel U.S. Air Forces: KC 135 Stratotanker, C 21 Learjeta C-130 Herkules. Z mnohých zahraničných hostí budú lákadlom ukážky lotyšskej leteckej skupiny Baltic Bees na lietadlách typu L-39 Albatros a tiež jeden z najlepších pilotov sveta Maďar Zoltán Veres. Košický Retro Sky Team predvedie letecké súboje na replikách lietadiel z druhej svetovej vojny, spoločné nálety v skupine a v spolupráci s pyrotechnikmi aj bombardovanie cieľov. Očovskí bačovia dostanú do vzduchu ultraľahké športové lietadlo WT9 Dynamic vyrábané u nás. Kto bude unavený z pozerania sa do neba, môže sa pokochať unikátnou prezentačnou jazdou pancierového vlaku zo SNP.
http://www.siaf.sk/
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite