Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Päť hviezdičiek Roba Rotha

.časopis .hudba

The Beatles: Abbey Road (Apple, 1969)

V roku 1972 som sa narodil. V roku 1982 sa mi do uší dostáva uletený morytát Maxwell's Silver Hammer. Zamiloval som sa. Pomaly som sa zorientoval v jej príbehu a uveril McCartneyho slovám, že je to pieseň o životných prehrách. Darí sa, darí sa a zrazu Bang Bang. A je po všetkom.
Šesť silných skladieb na A strane a jedenásť na B. Niektoré pospájane do čudnej miniopery. Texty s hudbou v dokonalej symbióze. Čo sa o pánoch autoroch, v tom čase tvrdiť nedalo. Maxwell's Silver Hammer si púšťam od roku 1983 ako prvú piesen na Nový rok po polnoci. Hneď po odpočítaní... ako memento a motiváciu.
V roku 1991 prechádzam po zebre v londýnskom St. John's Wood. Vrátnik mi ochotne ukazuje štúdiá, kde sa všetko TO nahralo. Fascinuje ho, že som z Československa. Darí sa. Tri dni nato som si vybil už vybitý zub. Maxwell sa ozval.
Marcus Miller, Joe Cocker, Michael Jackson, Steve Martin, etc. nahrali covery piesní z albumu. Silná partia.
Keď album vyšiel 26. septembra 1969, Beatles už boli v prechode. Obrazne aj doslova. Ak má rozklad kapely takúto umeleckú podobu, tak Let it be.
V roku 2001 som dostal kopačky od ex. V roku 2008 som sa oženil. Darí sa. V roku 2009 sa nám narodila Sára. Podarila sa.
Názvy piesní na Abbey Road evokujú životnú dráhu. Žijem ten playlist. Je rok 2011. Darí sa. Dúfam, že si na dovolenke, Max.
P.S. Rišo. Keby niečo, Abbey Road je Tvoj. Robert Roth je člen Činohry Slovenského národného divadla.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite