Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Jura Malíčka

.časopis .lifestyle

Nie sú problémy s Veľkým bratom dielom toho, že je vlastne blbec? Aby sme si rozumeli, Veľký brat je super, iste, má svoje muchy, ako každý súrodenec, ale tie sa dajú prepáčiť, lebo to s nami myslí dobre. Prečo by inak chcel vedieť, koľko nás vlastne je? Len tak? Bez plánu? Čo by to potom bolo za Veľkého brata?

Som rád, že ho máme, cítim sa bezpečnejšie, skutočne nemám čo skrývať, a aj tie veci, čo by som skryl, skryl by som len pred malými bratmi, pred Veľkým bratom nemám a nechcem mať tajomstiev. Preto som s radosťou vyzeral na priedomí sčítacieho komisára, nevidel som len človeka zo susedstva, ale priateľa Veľkého brata. Privítali sme ho, koláče ponúkli a poďho vyplňovať. A tu sa objavil problém, ktorý naznačoval, že Veľký brat nie je najbystrejší. Keby nie najbystrejší, ale že Veľký brat je blbec, idiot alebo imbecil, neviem presne, ako sú tie diagnózy, lebo o diagnózu tu ide, niežeby som ho chcel urážať.
Ako mám vedieť, akým jazykom rozpráva moja dcéra, keď ešte nehovorí? Čo mám písať do kolónok, ktoré ani len nepripúšťajú, že by mohlo ísť o decko, ktorého svet je zatiaľ limitovaný absolútnou závislosťou od mlieka?
Spýtal som sa komisára, nevedel, telefonoval som do úradu, tam si mysleli, že si robím srandu.
No dobre, povedal som si, Veľký brat má svoje limity, veľa rozumu síce nepobral, ale aspoň je to dobrák. Lenže i táto ilúzia sa začala rozplývať. Že kto je osoba na čele domácnosti? Jeden z nás dvoch, ja alebo manželka je ten dôležitejší, akoby rovnosť pohlaví skutočne bola len mýtom.
Ale povzniesol som sa nakoniec aj nad to, pevný vo viere vo Veľkého brata. Sústredím sa na skutočne dôležité otázky:
Kto som? Cítim sa šťastný? Čím žijem, čo ma ľudsky utvára? Aké mám rád filmy? Čo rád jem?
Díval som sa, hľadal aspoň jedinú otázku, na ktorú by malo zmysel odpovedať, keby ma chcel Veľký brat spoznať, ale žiadnu som nenašiel.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite