Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Juraja Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

My sme tu doma. Máme radi balet. Akosi priveľa baletu je všade vôkol. Odvšadiaľ počúvame, ako sú scény na baletný sviatok v Bratislave a Košiciach pripravené, koľko baletných fanúšikov príde a aké nástrahy na nich čakajú. Etické memorandá vznikajú, aby naši podnikatelia nezodrali z baletných fanúšikov kožu.

Baletné edície a zľavy útočia z každej reklamy. Ak náhodou ktosi lístok na balet nevyhrá (pravdepodobnosť sa síce zdá malá, ale aj také sa môže stať), predstavenia si bude môcť pozrieť v novučičkej telke, kúpenej práve na túto príležitosť v špeciálnej baletnej akcii. A dostane k nej tu kostým, tam tanečné piškóty, a hentam aspoň vlajku na povzbudzovanie v národných farbách. Baletným pivom si bude môcť pripiť, baletné čipsy k nemu zajedať, a keď sa mu bude cnieť za tou pravou baletnou atmosférou, bude môcť vyraziť do ulíc a dívať sa na balet na veľkoplošných obrazovkách na námestiach a v nalievárňach každej cenovej skupiny.
Fanúšikovské srdcia budú musieť prehryznúť aj nejedno príkorie. Rapkáče napokon povolili, ale vuvuzely a trúby nebudeme môcť na predstavenia nosiť a ani nám nenalejú, ešte že na balet sa dá aj za triezva pozerať. A desať hymien baletných už máme, aj Braňo Mojsej jednu dal.
Vyzerá to sľubne, prídu baletní majstri z celého sveta národnému tímu pomôcť. Máme ambície, balet je predsa náš, jedna z mála vecí, v ktorej sme súčasťou svetovej špičky. Náš choreograf svetového formátu už niekoľkokrát naznačil, že veru aj najlepšie by sme mohli zatancovať.
Máme radi balet aj my tuná, veľmi radi, tiež budeme písať, keď bude o čom. Len teraz, keď to ešte nevypuklo, je toho priveľa. Akoby ani iné nebolo, len ten balet, všade balet, stále balet. Aby to nakoniec nedopadlo tak, že až celá tá baletná sláva konečne skutočne vypukne, budeme už baletom natoľko znechutení, že sa mu budeme snažiť zo všetkých síl vyhnúť. Lebo, čo je veľa, to je moc, aj keď ide o balet.
Čo tak poobzerať sa po čomsi skutočne hodnom toľkej pozornosti? Po opere napríklad?
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite