Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA CHODIŤ NA BALET Labutie jazero v Londýne, Bratislave aj Košiciach
O tom, že Oskar je značka, ktorá ľudí dostane do kín, už písal tu dole Juro Malíček. Zdá sa však, že má aj širší záber. Momentálne ťahá ľudí do divadiel na balet. V Londýne to zašlo tak ďaleko, že ľudia vyvolávajú do The Royal Opera House a pýtajú sa, kedy bude v Labuťom jazere tancovať Natalie Portmanová. Dá sa to chápať, strih bol presvedčivý, jej dublérka tiež, menej pochopiteľné je, že si na Oskaroch nevšimli vysoký stupeň herečkinho tehotenstva. Ak sa rozhodnete nečakať na návrat Portmanovej z materskej a chcete si pozrieť Labutie jazero naživo a u nás, najbližšie máte možnosť skočiť do košického Štátneho divadla 27. marca, v Bratislave ho SND hrá 13. apríla, ak by ste to mali bližšie do Győru, tam hosťuje Balet SND v júni.

TREBA MAŤ PAROHY Stačí v Múzeu vo sv. Antone  
Celý tento týždeň, od 20. až do 25. marca, máte možnosť navštíviť regionálnu Chovateľskú prehliadku poľovníckych trofejí raticovej zveri ulovenej v poľovníckej sezóne 2010 a január 2011 vo výstavných priestoroch Múzea vo Svätom Antone. Tento barokovo-klasicistický kaštieľ, kúsok na juh od Banskej Štiavnice, je celoslovenským poľovníckym múzeom, v ktorom sa nachádza stála umelecko-historická a poľovnícka expozícia a hádam najfotogenickejšie a najfotografovanejšie chodby na Slovensku s viac ako tisícom trofejí zveri po stenách, ktoré ulovili pôvodní majitelia kaštieľa. Ak dumáte nad tým, ktorá je to raticová zver, tak sú to srstnaté párnokopytníky, teda jelene, srnce, daniele, muflóny a diviaky. OSN vyhlásila tento rok za Medzinárodný rok lesov, pri tejto príležitosti je v múzeu od februára prístupná aj expozícia Les pre ľudí – ľudia pre les.

TREBA MAŤ ROBOTA
Osobný zástupca Anybot
Práca z domu má svoje veľké výhody, ale môže sa vám pri tom stať, že na vás kolegovia aj šéf pozabudnú. Ak ide o robotu navyše, tak nech, ak však ide o benefity a odmeny, prípadne o dôležité informácie, bolo by to nemilé. Za 15 000 dolárov si teraz môžete z Kalifornie objednať (zatiaľ doručujú len na území USA) svojho osobného zástupcu, avatara, ktorý dostal meno Anybot. Je vybavený mikrofónom, reproduktormi, kamerou a obrazovkou, pripojením cez wifi. Na obrazovke vás všetci uvidia snímaného kamerou, prípadne vašu fotografiu. Keď ste online, anybotovi žiaria oči. Po miestnosti sa pohybuje ticho a plynulo.  Vďaka nemu budete stále na porade či v kancelárii, nikto vás tam neprehliadne. Konečne budete vedieť aj to, o čom sa bavili kolegovia pri kávovare a kopírke.

TREBA SI POSPAŤ
Bunker pre workaholikov
Niektorí zamestnanci nepotrebujú žiadneho robota na zastupovanie v kancelárii, pretože by v nej najradšej aj spali. Prípadne si aspoň hodili krátkeho „šlofíka" cez obedňajšiu pauzu niekde blízko, pretože trepať sa domov do nejakého satelitného mestečka a zase späť by im mohlo zabrať aj niekoľko vzácnych hodín pracovného času. Práve pre nich prevádzkuje v rušnej biznis štvrti Canary Wharf istá londýnska spoločnosť minispálňu o rozmere 2 x 1 meter s názvom PodTime. Polhodinka spánku za šesť libier, hodinka za desať. Spoločnosť garantuje pohodlie, bezpečnosť, ticho, prípadne ešte aj štuple do uší, čistý vzduch, budík, kávu či čaj po prebudení, toalety, plus čistenie spacieho bunkra po každom použití. O využití podobných minispální, či dokonca celých minihotelových izieb uvažujú aj na rôznych svetových letiskách.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite