Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

IN OUT

.časopis .lifestyle

Víno a architektúra
Aj keď porota za rok 2010 žiadnu Cenu Dušana Jurkoviča za realizované architektonické alebo urbanistické dielo, ktoré prispieva k zvýšeniu úrovne a prestíže architektonickej alebo urbanistickej tvorby na Slovensku, neudelila, aj nominácia sa počíta. Príjemné s príjemným môže tak spojiť návštevník nominovaného Vinárskeho komplexu IN VINO v Modre. Poobzerať si jednu zo štyroch nominovaných stavieb a popritom cez presklený koridor naprieč závodom absolvovať poznávaciu cestu o výrobe vína. Cesta sa končí degustáciou. (autori: Kalin Cakov, Emil Makara, Ján Obušek, Metodiy Monev, Miloš Ďuračka)
Bosá a predsa obutá 
Pri niektorých druhoch športu a tanca je najlepšia obuv žiadna obuv. Naboso je človek v lepšom spojení so zemou, čo ocenia mystici aj jogíni, ostatní tanečníci a športovci jednoducho len lepšie ovládnu pohyb. Cvičiť naboso však môže byť nebezpečné, hrozia drobné poranenia kože, ak si necháme ponožky, budeme prať a štopkať ostošesť. Dizajnérka Frieke Severs z Nike EMEA vyvinula nové footstickers. Aj by sme navrhli írečitý slovenský názov – šľapiaky, od slova palčiaky, najskôr sa však uchytia foneticky prepísané fútstikersky. Vyvinuté sú v troch verziách, od minimalistickej, chrániacej len najnamáhanejšie časti nôh – päty a palce, až po väčšie pokrytie a ochranu šliap pri ťahoch a skokoch. Už len zistiť, ako sa to na tej nohe vlastne udrží. 
Biely iPhone 4 
Biely iPhone 4 je medzi mobilmi niečo ako Modrý Mauritius. Hoci spoločnosť Apple už rok odkladá pre problémy vo výbore jeho vypustenie na trh a podľa najnovších informácií sa bielej verzie iPhonu dočkáme na jar, po internete kolujú informácie, že biela bude až päťka. Napriek tomu, že oficiálne biela štvorka na trhu neexistuje, predsa len existuje zopár šialencov, čo sa k nej dostali. Jedným z nich je spoluzakladateľ Applu Steve Wozniak, ktorý si ho vraj vyskladal z čierneho modelu pomocou bielych prvkov, ktoré kúpil na internete. Pôvod týchto bielych súčiastok je veľmi sporný, ale to pre niektorých nedočkavých nadšencov nemôže byť na prekážku. 
Černobyľ – turistická destinácia
Koho by už bavilo chodiť na dovolenku len tak k moru, na hory alebo korzovať sa popred tlamy afrických šeliem. Najnovším módnym hitom sú miesta katastrof. Popri newyorskom Ground Zero boduje ukrajinský Černobyľ, kde sa napriek katastrofe prekvapivo dobre darí prírode. Turistické skupiny a cestovné kancelárie majú záujem o prehliadku elektrárne, a tak ukrajinské ministerstvo pre výnimočné situácie chce zoficiálniť náučné výlety do zakázanej zóny a demoštrovať príčiny, procesy a následky spojené s katastrofou. To nie je veľmi múdre opatrenie, veď čo je to za adrenalín, chodiť do oficiálnej bezpečnej zóny?
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite