Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

New York Petra Breinera

.peter Breiner .časopis .osobnosti

Rovnako ako sa americká politika mometálne zmieta medzi demokratickou a republikánskou, aj americká morálka prudko osciluje medzi liberálnou a konzervatívnou. Ja sa o tom presviedčam v poslednom čase najmä na futbale.

V nedeľu hrávam mestskú ligu v telocvični s družstvom AC/DC Milano. Telocvične sú poväčšine v školách. Pred nedeľným zápasom si nás zhromaždil rozhodca a odovzdal nám odkaz vedenia ligy o tom, že akékoľvek prezliekanie musí prebiehať na záchodoch (šatne sú v nedeľu zatvorené) a v žiadnom prípade nie na chodbách školy, kde sa zvyčajne zhromažďujeme pred zápasom, aby sme neprekážali v telocvični. Príčinou bol nejaký učiteľ, ktorý sa v škole vyskytol minulú nedeľu, uvidel futbalistu, ako si vymieňa podkolienky a má pri tom holé nohy a vyvolal paniku z obavy, že by sa v nedeľu vyskytol v škole nejaký študent, ktorého by pohľad na fotbalistove podkolienky mohol sexuálne zharašiť do bezvedomia.

Dnes ráno o pol ôsmej som hral zápas s partiou pozbierancov v Brooklyne. Bol medzi nimi aj môj kamarát a kolega Pablo z Argentíny, ktorý je v civile tangovým kontrabasistom. Keďže býva vedľa ihriska, po zápase ma pozval domov na kávu. Sedeli sme pri kuchynskom stole a popíjali, keď tu vošla pobavená Pablitova manželka.
Našla v spálni svojich dvoch synov (10 a 12 rokov) výtlačok časopisu Time Out New York, čo je miestna verzia Kam v Bratislave.  Prehľad kultúrnych podujatí na celý týždeň bol tentoraz spestrený článkom, v ktorom Newyorčania spomínali na svoje najnezvyčajnejšie rande. Nezvyčajnosť v tomto prípade spočívala v príhodách, kde sa vyskytoval análny sex, fekálie, rôzne sadomasochistické techniky a podobné dobroty. To všetko opísané do takých podrobností a takým výrazivom, že by to priviedlo do blázinca celé košické mestské zastupiteľstvo, o niektorých čitateľoch .týždňa ani nehovoriac.

„Zdá sa, že budem musieť synáčikom vysvetliť, čo je strap-on“, skonštatovala mamička. „Ak to ešte nevedia, nejaký spolužiak im to dnes vysvetlí,“ sucho okomentoval Pablo. Nuž tak. A pritom synovia iste chodia do školy, kde sú urobené všetky opatrenia proti holým futbalistickým kolenám.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite