Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Adela národu

.elena Akácsová .časopis

Adelu máme na Slovensku všetci radi. Je naša, dôverne o nej hovoríme krstným menom. Považujeme ju za také naše národné bohatstvo, s ktorým sa môžeme popýšiť aj pred susedmi.

Pohotová, inteligentná, prirodzená, so zmyslom pre humor a navyše mladá a zvláštne mimozemsky krásna. Nikomu z mediálne známych ľudí na Slovensku by sme viac neželali úspešnú večernú tolkšou ako jej. 
Držíme jej palce, všetci túžime mať na Slovensku aspoň takú televíznu osobnosť, akú majú Česi v osobe Jana Krausa. Všetci sme tajne dúfali, že neúspech Krausovej šou na JOJ-ke bol spôsobený len tým, že nebol „náš“, a že neúspechy predošlých tolkšou (Richarda Müllera či Andyho Krausa) boli spôsobené tým, že moderátorom niektorá z Adeliných mnohostranných predností chýbala. 
Lenže niekde sa stala chyba. Každému v Adela show niečo chýba a niečo zase vytŕča. Každý má svoju pravdu aj svoj recept na úspech. Je nejaká kŕčovitá, chce to živé nahrávky, vtedy je najprirodzenejšia, hovoria jedni. Inteligentná šou nepatrí do komerčnej televízie, kde súperí o sledovanosť s Norou Mojsejovou, hovoria druhí. Tlačia ju príliš do bulváru, to s tou hysterkou Bartošovou bol vrchol, to poriadne pohnojila. Snaží sa vyzerať inteligentnejšia než je, nestačí spomenúť Dostojevského a Freuda, treba ich aj pochopiť, frflú ďalší. Kazia jej to glosátori. Glosátori sú lepší ako ona. To čo tam robil ten Kuli vedľa takej inteligentnej dámy, akou je Hanka Lasicová? Čo tam robí tá Lasicová, nevie povedať jednu vtipnú vetu! Ešte aj to Sedem s. r. o má istý intelektuálny presah, aj keď sa najčastejšie bavia o sexe a prdení. Sajfa je prirodzenejší. Sajfa je mimo. Je príliš cynická. Mala by byť tvrdšia. Na vlastný formát ešte nedorástla, doteraz moderovala len programy, ktoré boli o iných a ona tak mala možnosť nenútene sa zaskvieť. Veď sa dievča zoderie, ráno rádio, večer tolkšou, víkendy Talentmánia, ľutujú ju aspoň niektorí. 
Čudná znôška názorov? Nuž áno, ale presne taká šou to je, ako keby v nej bolo pomiešané všetko, čo komu kedy v Markíze zišlo na um, že by tam bolo dobré dať. Hádam bude mať Adela dosť času, energie a antidepresív nájsť formu, ako to robiť svojsky a dobre. Lebo to je to, čo od nej všetci čakáme.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite