Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mediár Eleny Akácsovej

.elena Akácsová .časopis .médiá

Zatiaľ čo líder víťaznej strany v holandských voľbách Ľudovej strany pre slobodu a demokraciu (VVD) Mark Rutte už mesiac prácne zostavuje vládnu koalíciu – a podľa predošlých tamojších zvyklostí to ešte môže nejaký ten mesiac trvať – holandská televízna stanica BNN spolu s Endemolom už mu hľadá nevestu.

 Na Facebooku mu vytvorili stránku, kde sa záujemkyne môžu hlásiť o post prvej dámy. Reality šou sa začne vysielať v auguste.
Nádejný premiér je vo svojich 43 rokoch stále slobodný a bez záväzkov, vzťah nehľadá, nie však preto, že by nechcel, ale preto, že si naň nevie nájsť čas. Televízia BNN sa teda rozhodla za neho a bez neho, že je potrebné potenciálnu pani premiérovú vybrať starostlivo a zodpovedne, v širokom diváckom konsenze. 
Nie je to prvá čudesná reality šou tejto televízie. Aj v .týždni sme už písali o jej programe Veľký darca, kde sa traja nešťastníci v priamom prenose uchádzali o obličku smrteľne chorej ženy. Našťastie nedošlo až na sms-kové hlasovanie, kto z nich si obličku najviac zaslúži, pretože moderátor krátko predtým prezradil, že išlo o nastrčenú herečku a o zámer vyprovokovať verejnú diskusiu o neochote Holanďanov prihlásiť sa do registra darcov. Zámer vyšiel, niekoľko tisícov ľudí si nielen impulzívne vyžiadalo, ale následne i podpísalo darcovský formulár. 
Proklamovaným zámerom tejto šou je nájsť dôstojnú partnerku premiérovi, ktorá je okrem starostlivosti o manžela, domácnosť a rodinu schopná aj verejne vystupovať, prijímať oficiálne návštevy, má zahraničnopolitický prehľad a ovláda cudzie jazyky. Diváci hlasovaním vyberú najvhodnejšiu. Nevedno, čo si vybraná dáma s víťazstvom počne, pretože ani premiérovu priazeň, ani rande jej nikto nesľubuje. Televízia sa opäť spolieha na mohutný divácky ohlas a následne plánuje hľadať partnerov ďalším celebritám.  
Rozmýšľam, či za tým bude ešte nejaký ďalší skrytý zámer. Niežeby som sa obávala toho, že som sa dala nachytať. Naopak, obávam sa, že tentoraz nejde o žiadnu mystifikáciu, šou bude skutočne úspešná a o rok začneme spoločne hľadať namiesto talentov a farmárok manžela našej premiérke. 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite