Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O hlúpom primitívovi

.matej Lauko .časopis .hudba

Nedávna sobotná noc bola pre mňa prelomová. Škoda, že nie v pozitívnom zmysle. Spolu s partiou kamarátov som navštívil bratislavský podnik Subclub (známy aj ako bývalé Účko).

Zábava, skvelí ľudia (až na jedného či dvoch, o ktorých je tento text), pohoda. Až do istého momentu, ktorý celý ten pekný event pokazil. Spolu s kamarátmi sme si chceli od tanca trochu oddýchnuť, a tak sme zamierili do toho klaustrofobického "tunela" spájajúceho vchod a klub. Sedeli sme na múriku a bavili sa, keď tu zrazu, z ničoho nič, išiel okolo nejaký fašista, len tak mimochodom mi kopol do hlavy a odvtedy mám značné výpadky. Matne si pamätám šokovaných ľudí, ktorí boli pri tom, dievča, ktoré ma umývalo od krvi, ďalších, ktorí mi zavolali sanitku. Mám niekoľko štichov, monokel, dúfam, že len dočasne nie príliš použiteľné viečko, ako i celé oko. A najmä nepríjemnú skúsenosť. Samozrejme, nechcem vinu za tento incident zvaľovať na Subclub, minimálne jedno výrazné ALE by sa našlo. Esbéeskári: už neraz som bol svedkom toho, že namiesto toho, aby si robili svoju prácu (a boli zdvorilí, ako je to bežné v iných podnikoch, napríklad v Prahe), si z návštevníkov uťahovali a mali nemiestne, až prihlúplo trápne poznámky. Nie inak to bolo aj tento večer. Zhruba pred tromi rokmi som mal s týmito istými pánmi skúsenosť, keď fyzicky inzultovali kamaráta, dožadujúceho sa informácie, či sa dá ísť dnu (bola tam free žúrka a nepúšťali ľudí dovnútra). Najskôr mu jeden z nich cez mrežu schmatol šiltovku, neskôr tú mrežu otvoril, ale len na chvíľku, aby ho kopol. Neviem, čo si tým dotyčný pán dokázal, ale dá sa predpokladať, že niečo podobné, ako spomínaný hlupáčik, ktorý ma kopol do hlavy. Mimochodom, podľa mojich informácií spomínaný "človek" otravoval v tento večer viacerých ľudí, dokonca vraj hajloval a kričal na dídžeja, že hrá "buzerantské pesničky". Je nepochopiteľné a hrozivé uvedomovať si, že v podniku, kde sa chcete baviť spolu s kamarátmi, vám teoreticky hrozí niečo takéto (prípadne ešte niečo horšie?!). Takéto veci sa nemôžu diať. Nikde. Tým pádom ani v Subclube.
Pri písaní tohto textu myslím na viacero skvelých kapiel a ich pesničiek, no najviac asi na raperov Peneři stýčka Homeboye či The Tchendos. "Fašouni to projedou! Fašouni k čertu jdou!"

Autor je hudobný publicista.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite