Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Opereta po slovensky

.rudolf Zajac .časopis

Podľa Wikipédie je opereta "žáner, v ktorom sa striedajú hudobné a prozaické časti. Jej názov možno preložiť ako malá opera". Na ich kvalitné predvedenie sú potrební operní speváci. David Coperffield je zasa svetoznámy iluzionista. Kombinácia iluzionistu a operetného zboru nemá špecifický názov. Možno u nás jeden - vláda.

Keď vraj ktosi ministerke Tomanovej otrávil psa, zasadala vláda mimoriadne. Nie preto, aby ju odvolala pre falošné árie so sociálnymi podnikmi. Kvôli psovi. Naposledy bolo mimoriadne zasadanie, aby sa poradili, čo bude s diaľnicami, keď pravica vyhrá voľby. Pritom tá jediná z Bratislavy do Košíc mala byť podľa Ficových sľubov už hotová. Lenže nie je a nebude. Je iba dezilúzia z falošných tónov. Čarodejnícky nebol ani nástenkový tender, ale to, ako náš iluzionista presviedčal všetkých o svojich postojoch, pričom nie on, ale tlak verejnej mienky spôsobil odvolávanie najnárodnejších ministrov. Ich šéf, samozrejme, genocídu svojich ministrov prežil. On je totiž majetkový iluzionista a potrebuje ilúziu o sebe ešte dotvoriť.
Alebo zdravotníctvo. Púder, pávie perie a falošná muzika. Z veľa sľubov sa nesplnilo nič. Ani zvyšovanie platov, ani lepšie zdravotníctvo. V ľútom boji proti súkromným poisťovniam dosiahli to najhoršie, čo mohli. Vznikol duopol, dve veľké poisťovne, ktoré sa oveľa ľahšie kartelovo dohodnú ako päť alebo desať. Namiesto konkurencie je tu ďalšia ilúzia.
Coperrfield nechal zmiznúť vlak, no títo práve chystajú onakvejšie predstavenie. Dostavba Rázsoch cestou PPP projektov. Cena má byť 480 miliónov eur bez DPH, to je plus ďalších 100 miliónov. Termín dokončenia rok 2017 (vtedy už  to bude možno miliarda). Peniaze zmiznú. Slovensko pritom naozaj potrebuje kvalitné výučbové základne na štúdium medicíny. Nie iba výučbové nemocnice, ale aj komplexné prednáškové zázemie a moderné ubytovacie kapacity pre študentov. Jednoducho, vysokoškolský kampus. Cena takéhoto komplexu môže byť 2- či 3-krát vyššia ako cena špecializovanej 250-lôžkovej nemocnice. Za tých 480 miliónov eur by sa však dali postaviť ešte aj v Banskej Bystrici, Košiciach a Martine...
Napokon, kabaretným kúskom je aj Valentovič a rozum. Vstúpil do novej strany Milana Urbániho. Komentoval to takto: " Keď vidím, ako sa správajú v koalícii a ako morálka na Slovensku upadá, tak som sa rozhodol opäť angažovať". Myšlienka hodná ex referenta. Radšej mohol spievať v operete hluchým.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite