Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ach, jaj

.tomáš Gális .časopis .týždeň doma

Opozičná demonštrácia a následná blogerská prestrelka medzi Michalom Hvoreckým a Alojzom Hlinom priaznivcovi slovenskej pravice asi chuti do života nepridala.

Obe akcie sa točili okolo osoby podnikateľa a aktivistu Alojza Hlinu. Na demonštrácii, ktorú ako spoluorganizátor začínal i končil, rozprával nekonečne dlho. Uzimenému publiku hovoril čosi o dave, ktorý potrebuje kosť, oveľa viac však zaujal svojou úpornou snahou nájsť niečo, čo by spájalo predsedov šiestich pravicových strán. 
Hlina zaujal aj spisovateľa Michala Hvoreckého. Ten na míting zámerne neprišiel, pretože sa mu nezdala Hlinova zvláštna minulosť. A tak si namiesto ľahkého terča na tribúne vybral ako tému svojho článku ťažko zasiahnuteľné Hlinove aktivity spred desiatich rokov. Strieľal od boku, a tak to aj dopadlo. Svoje tvrdenia nevedel dokázať a musel sa ospravedlniť. Podľa vlastných slov dokázal aspoň jednu vec: Alojz Hlina sa nechal vyprovokovať na prudkú reakciu, ktorá o ňom vraj povedala ešte viac ako Hvoreckého článok. Následné reakcie pod článkami oboch aktérov sa dostali ďaleko za hranice zdravého rozumu: z Hlinu sa stal SIS-kár, z Hvoreckého Ficov agent a rozbíjač pravice. 
Som v rozpakoch. Nad stavom, v akom sa nachádza slovenská pravica a úrovňou i spôsobom verejnej debaty. 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite