Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Konšpirácie okolo autodopravcov

.jozef Ryník .časopis .týždeň v ekonomike

Okolo niekoľkodňového protestu kamiónistov sa objavovali od začiatku zo strany vlády obvinenia, že tí nevyšli do ulíc len preto, aby hájili svoje ekonomické požiadavky, ale boli na protest nahuckaní opozíciou v rámci predvolebného boja.

Prvý s touto konšpiračnou teóriou prišiel minister dopravy, neskôr sa pridal aj premiér. Ako každá konšpiračná teória, aj táto má trhliny.  Bol som medzi autodopravcami a väčšina z nich mi tvrdila, že nemajú politické požiadavky. Išlo im predovšetkým o ich biznis. Keď medzi nich prišiel mladý zástupca Občianskodemokratickej mládeže s vtipnými nálepkami s nápisom: Vľavo je zlý smer, poďme vpravo, mnohí šoféri nálepku odmietli.  To, že niektorí si medzi rečou zanadávali na vládu, ktorá sa im spolu s ministerstvom dopravy postarala o vysoké mýtne poplatky, neznamená, že sú protivládni, ale že sú nahnevaní. Hnev však po čiastočnom splnení ich požiadaviek pominie a pri urnách môžu znova voliť tých, na ktorých dnes nadávajú. 
To, že sa k ich protestu neskôr pridala aj opozícia, je síce pravda, ale najskôr bol spontánny protest, až potom sa ozvali aj opoziční politici. Tí na začiatku roka ešte dovolenkovali na horách. 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite