Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

New York Petra Breinera

.peter Breiner .časopis .osobnosti

Al Gore rozpráva o klimatickej katastrofe, ktorá má vypuknúť čo nevidieť, veľmi podobne ako slovenský premiér o sociálnom štáte. V Kodani sme sa dozvedeli, že inkriminované e-maily o podvodoch v dátach sú desať rokov staré.

 Pravda je, že najčerstvejšie majú len pár týždňov.  Zem je teplejšia ako Slnko. Netreba komentovať. V Arktíde o chvíľu nebude vôbec nijaký ľad. Detto. Úmrtnosť stromov je hrozná, aj keď fakty hovoria, že vegetácii sa darí ako nikdy predtým. Vinou otepľovania sa sťahujú komáre a rozširuje sa malária. Epidemiológovia, dokonca so špecializáciou na choroby prenášané hmyzom, hovoria, že je to totálny nezmysel.  
Na nepríjemné otázky nielenže neodpovedá, ale postará sa, aby ani nezazneli. Pred dvoma týždňami, ako som už písal, v Chicagu, tento týždeň v Kodani. Keď došlo na lámanie chleba, ochranka, dokonca z OSN, odobrala novinárovi mikrofón a Gore sa tváril, že sa nič nedeje. A rovnako sa tvári aj väčšina médií, lebo vírus politickej korektnosti a otepľovacieho fanatizmu je mocný. Horší ako prasací.  
Každý deň sa vynárajú ďalšie fakty o falšovaní, skresľovaní a konšpiráciách. Nevymyslené, s dôkazmi. ( www.wattsupwiththat.com). Môžete si prečítať rozbor otváracieho kodanského prejavu šéfa presláveného IPCC (Infuriated Posse of Catastrophy Creators) Pachauriho, pôvodne železničného inžiniera, dnes absolútneho experta na klímu. Nič z toho, čo tvrdí on a jeho kohorta, nie je pravda.
Ako na potvoru, Amerikou sa prehnala ešte aj vlna rekordne nízkych teplôt, pričom zima sa oficiálne začína až o týždeň, takže tento rok máme vlastne mimoriadne studenú jeseň. Prirodzene, klimatizéri okamžite spustia pesničku „klíma nie je počasie”, ktorú používajú vždy, keď je zjavné, že katastrofálne teplo vyzerá inak, než to, čo sa práve deje vonku. Potom vyjde slnko a teplé počasie zrazu znamená, že sa musíme urýchlene naučiť žiť pod vodou.
Karel Čapek napísal asi pred 80 rokmi knižočku Záhradníkov rok, v ktorej sa sťažuje na úplne nepredvídateľné počasie, keď sa uprostred zimy oteplí tak, že mu „vyrašia krokusy” a odporúča  zmeniť ľudové pranostiky, lebo nefungujú. Keby to napísal dnes, klimatológovia ho budú nosiť na rukách a Bono by ho zviezol celé dva metre na svojom novom aute, poháňanom tatárskou omáčkou z biovajec. 
Počasie blblo vždy, len nebolo času na paniku, ľudia mali skutočné starosti. V Kodani bola včera snehová víchrica a delegáti nadšene tlieskali Chavezovi a Mugabemu. V tej istej chvíli policajti násilne vytláčali z priestorov oficiálnych delegátov, ktorým OSN na poslednú chvíľu zakázalo vstup. Prirodzene, boli to len tí, ktorí si nemyslia, že všetci na budúci rok vďaka zlému kapitalizmu zahynieme.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite