Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Do pozornosti

.časopis .ostatné

TANEČNÉ DIVADLO Iné ráno, Tristan a Izolda
Pondelok 8. jún

V pondelok budú mať pred sebou bratislavskí milovníci tanečného divadla ťažké rozhodovanie. V Štúdiu SND vystúpi banskobystrické Štúdio tanca s hrou Iné ráno („ľahko strašidelná atmosféra s nádychom japonského divadla, choreografia Pierre Nadaud) a na Novej scéne zase Balet Štátneho divadla Košice s  hrou Tristan a Izolda („moderné tanečné divadlo, choreografia Ondrej Šoth).

HUDBA Marilyn Manson
Utorok 9. Jún

V Národnom tenisovom centre zvanom aj Sibamac Aréna vystúpi v utorok Brian Warner, mladý muž, ktorý sa zo všetkých síl snaží čo najviac šokovať. Niektorí ho preto milujú, iní nenávidia. Ľahostajný nezostáva nikto. Ak chcete vidieť, aké nové šoky si Marilyn Manson pripravil a na vlastné uši sa presvedčiť, či jeho kapela vie hrať, alebo ide iba o marketingový hype, v utorok máte príležitosť.

VÝSTAVA V kružnici M. Z.
10. - 28. jún

V stredu bude mať v nitrianskej galérii Max Art vernisáž výstava jedného z fotografov časopisu .týždeň Matúša Zajaca a jeho troch priateľov a dalo by sa povedať aj žiakov Michala Fullera, Andreja Lojana a Miloša Hutára. Štyri fotografické cykly, štyri podoby sveta, ktoré vytvárajú jeden silný celok. Výstavu možno vidieť do 28. júna.

DIVADLO Som hot dog
Streda a štvrtok 10. a 11. jún

Pred mesiacom mala premiéru hra Viliama Klimáčka s podnadpisom „The story of my Facebook“. Podkladom predstavenia sú autentické zážitky hercov Zuzany Porubjakovej a Viktora Horjána. Viliam Klimáček ich spracoval do hereckých klipov, ktoré pospájal svojimi sviežimi trackmi raper Bene (soundtrack si možno stiahnuť na stránke www.gunagu.sk).  

FESTIVAL Wilsonic
Štvrtok – Sobota 11. – 13. jún

Prečo nejsť na 9. ročník WIlsonicu, píšeme na inom mieste. Prečo na Wilsonic ísť? Preto, lebo aj tento rok tou vystúpia kapely, producenti, experimentátori, dídžeji a raperi z domova aj zo sveta, ktorých treba vidieť a na Wilsonicu je na to jedinečná možnosť. Festival sa presunul na mestskú pláž v areáli Incheby a začína sa už vo štvrtok. Všetko o festivale na www.wilsonic.sk.

TANEČNÝ DOM Strážnice a Priepasné
Piatok 12. jún

Strážnický verbunk a danaj z moravského Dolňácka, verbunk a čardáš z Priepasného na Myjave sa môžete naučiť v Tanečnom dome, na ktorý sa zmení DK Zrkadlový háj v Petržalke. Vyučovať bude Jana Hanáková a Vítězslav Hořák z Moravy a manželia Barbora a Fero Morongovci z Bratislavy. Naučené tance si možno vyskúšať na tancovačke, ktorou večer vyvrcholí.


HUDBA A DIVADLO CementÁRTňa
Piatok 12. jún

Pod heslom „tehly spája cement, ľudí umenie“ bude v piatok v bývalej nákladnej stanici banskobystrickej cementárne (nad výpadovkou na Donovaly) „hudobno-divadelný alternatívny gig“ cementÁRTňa. Od 15.30 (vraj treba prísť načas) sa tu budú hrať divadelné kúsky, potom bude elektronika (Tamča z Edingáča, DELIKE, Metej Štestko, PANDA RULES). To všetko v industriálnej kulturfabrike.

HUDBA PunkFunk Genius, Millhouse, Giant Steps
Sobota 13. jún

Tri mladé bratislavské kapely, hrajúce tvrdý alternatívny rock, ktoré si treba všimnúť. PunkFunk Genius, ktorá spája funky rytmiku s punkovou nástojčivosťou, Millhouse, ktorá zabodovala v medzinárodnej súťaži Emergenza a Giant Steps, ktorá  pozostáva zo štúdiových hudobníkov vystúpia v sobotu v bratislavskom Randale.

DIVADLO Anna Kareninová
Sobota a nedeľa 13. a 14. jún

Lev Nikolajevič Tolstoj napísal, Román Polák a Daniel Majling zdramatizoval a Roman Polák aj zrežíroval veľký tragický príbeh ženy, ktorá sa vzoprela spoločenským konvenciám a draho za to zaplatila. Účinkuje takmer celý súbor Činohry SND, v role Anny sa bude striedať Zuzana Fialová a Slávka Halčáková. Na Vronského sa zmení Tomá Maštalír, Kitty si zahrá Táňa Pauhofová.

KINO Strach(y) z tmy

Päť známych francúzskych komiksových výtvarníkov a jeden Newyorčan vdýchli život nočným morám.
Peur(s) su moir, (F, 2007). Výtvarníci: Butch, Charles Burns, Marie Caillou, Pierre di Sciullo, Lorenzo Mattotti, Richard McGuire.

KINO Vo štvorici po opici

Štyria kamaráti sa v Las Vegas lúčia so slobodou. Poriadne sa opijú a po opici zisťujú, do akých problémov sa dostali. Nuž tak.
The Hangover, (USA, 2009). Réžia Todd Phillips Hrajú: Bradley Cooper, Heather Graham, Zach Galifianakis, Ed Helms.

KINO Karolína a svet za tajnými dverami
Príbeh jedenásťročnej Karolíny, ktorá tajnými dverami vojde do zvláštneho sveta a hľadá cestu späť. Animovaný film.
Coraline (USA, 2009) Réžia a scenár: Henry Selick Námet:  Neil Gaiman.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite