Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

New York Márie Modrovichovej

.časopis .osobnosti

V

V New Yorku je najväčší problém nájsť si partnera/partnerku. Nešťastní singles sa nanovo vrhajú do schôdzok naslepo a uverejňujú svoje ponuky na zoznamovacích internetových stránkach.
Môj kamarát z Pakistanu, volajme ho Plakal, keďže sa tak volá, mi pri nočnej káve vždy rozpráva o svojich neúspešných pokusoch nájsť si niekoho, kto by vyzeral ako Padma Lakhsmi (on vyzerá lepšie ako Salman Rushdie, ale nenapísal Satanské verše, len jednu hlboko znepokojujúcu poviedku o dvoch kamarátoch a studni).
„Nechcem pôsobiť zúfalo, ale už naozaj neviem, čo mám robiť,“ povie vždy a dožaduje sa, aby som mu dohodila živé dievča. Na jeho dating profil odpovedajú totiž len fiktívne postavy. Ale ktovie, možno keby bol trpezlivý, aj Julianna by sa po polnoci premenila z ropuchy na Zlatovlásku.
Ďalší dosť zásadný problém sú tu reklamy. Intenzitou ďaleko predstihujú európske frekvencie, kvalita je úplný suterén. Najobľúbenejšie sú doslovné stvárnenia. Na to, aby ste vyhrali lotériu, potrebujete len trochu šťastia – TV-spot je postavený na zmenšenine chlapíka, ktorý sa volá Trocha Šťastia.
Humorné sú aj reklamy na farmaká. Trápi vás nespavosť? Pomôže vám Dorma3X! Vizuály spokojne odfukujúcej dámy s nevtieravým nočným mejkapom a pána, pohodlne sa zakutrávajúceho do perín, aby sa oddal regenerujúcemu oddychu, náhle vystrieda bystrý prúd slov o tom, že vedľajšie účinky zahŕňajú praskanie žiliek v oku, depresiu, dvojtýždňovú zápchu a smrť blízkeho. Legislatíva zrejme farmaceutickým firmám káže vymenovať všetky potenciálne vedľajšie účinky, aby ste Dorma3X nemohli neskôr súdiť.
Keď som minule namiesto užitia schlafftablette zanovito pozerala nočný film, ktorý mi každých päť minút prerušil džingel „Just a little bit of luck, just a …“ napadlo mi dokonalé riešenie pre Plakala. Na trhu je nový liek. Vedľajšie účinky spôsobujú problémy s pamäťou, návyk, abstinenčné príznaky, zmeny v správaní a myslení. Myslíte na to, na čo myslím ja? (vizuál Petra Nagya ako v saku s vypchávkami sedí pri obrovskom zmrzlinovom pohári s dvoma lomenými slamkami neónových farieb. Vedľa neho s omámeným úsmevom usrkuje topiacu sa ruskú zmrzlinu Padma Lakshmi. Netreba sa báť, ona iba spí. Ako Kristínka).
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite