Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nevedel som to

. .časopis .týždeň doma

Rozhovor s generálnym riaditeľom Divadla Nová scéna Františkom Javorským.

Rozhovor s generálnym riaditeľom Divadla Nová scéna Františkom Javorským.

.otvárali ste výstavu Psy - chia tria alebo hrozba?
Áno, spolu s ďalšími pozvanými osobnosťami.

.poznáte činnosť Občianskej komisie za ľudské práva?
Pred otvorením výstavy som si preštudoval jej internetovú stránku, kde som sa okrem iného dočítal, že citujem: „Hlavním úkolem CCHR je dosáhnout reformy v oblasti péče o duševní zdraví a zachování práv jednotlivců vyplývajících ze Všeobecné deklarace lidských práv.“ Pred otvorením výstavy som požiadal organizátorov, aby mi umožnili zhliadnuť pripravené v ýstavné plochy a vystavené materiály a na základe zhliadnutia výstavy som nenašiel dôvod na to, aby som sa nezúčastnil na otvorení výstavy.

.ste oficiálnym podporovateľom tejto komisie?
Nie, bola to z mojej strany len jednorazová akcia na požiadanie organizátorov, otvorením výstavy sa moje aktivity v tejto oblasti skončili.

.mali ste predtým než ste prijali pozvanie na otvorenie výstavy vedomosť o tom, že, že túto Komisiu založi la scientologická cirkev?
Nevedel som to, až od vás som sa dozvedel. Keby som to bol vedel dopredu, tak sa na otvorení výstavy nezúčastním, nev yznávam princípy scientologickej cirkvi, nepoznám ich, ale chcem veriť, že ani nemám spoločný názor s touto cirkvou na súčasnú psychiatriu. Napriek tomu si myslím, že akýkoľvek pohľad z inej strany v demokratickej spoločnosti na problém psychiatrie nie je na škodu, môže vyvolať zaujímavú diskusiu, aj keď s takým pohľadom nemusíme súhlasiť.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite