Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti(20. – 26. 4. 2009)

.do pozornosti
(20. – 26. 4. 2009)

HUDBA POCTA ZUZANE NAVAROVEJ
PONDELOK – ŠTVRTOK 20. – 23. APRÍL
Zdeňek Vřešťál a Vít Sázavský si sériou koncertov pripomínajú nedožité 50. narodeniny spoluhráčky a speváčky zo skupiny Nerez. V pondelok v prešovskom PKO, v utorok v košickej Sále SOU Dopravného, v stredu v nitrianskej Novej Pekárni a vo štvrtok v DK Ružinov v Bratislave bude s nimi hosťovať aj pesničkár Sany.

HUDBA KOLOWRAT
ŠTVRTOK 23. APRÍL
Košická alternatívna skupina Kolowrat vydala na začiatku apríla svoj druhý album s názvom Slnko je vo veži. Oficiálny krst tohto vydareného dielka je naplánovaný v podzemných priestoroch bratislavského klubu Randal, kde vystúpi aj domáca skupina Hvozd. Čerstvý nosič Slnka pokrstí Dano Salontay zo skupiny Longital.

FESTIVAL HORY A MESTO
ŠTVRTOK – NEDEĽA 23. – 26. APRÍL
Na desiatom ročníku filmovej prehliadky filmov s tematikou hôr, dobrodružných športov a životného prostredia, ktorý sa bude konať v druhej polovici týždňa v bratislavskom Auparku, sa premietnu snímky z viacerých krajín sveta. Potešujúce je, že medzi nimi bude až desať noviniek slovenskej dokumentaristiky, ktorá prežíva zlaté obdobie.

FESTIVAL IETM 2009
ŠTVRTOK – NEDEĽA 23. – 26. APRÍL
V Bratislave sa uskutoční Výročný jarný míting IETM, prestížnej medzinárodnej siete profesionálnych organizácií pôsobiacich vo sfére súčasného scénického umenia v Európe i vo svete. V SND i ďalších šiestich divadlách sa v rámci prehliadky odohrá 25 inscenácií divadelných a tanečných súborov z celého Slovenska a mnohé sprievodné programy.

HUDBA JARNÉ BJD
ŠTVRTOK – SOBOTA 23. – 25. APRÍL
Projekt Jarných Bratislavských jazzových dní pokračuje i v tomto roku. Hlavnou hviezdou je americký funk-džezový saxofonista Maceo Parker. Okrem jeho kapely uvidíte vo štvrtok v košickej Infititi Aréne, v piatok v bratislavskom PKO a v sobotu na námestí generála Klapku v Komárne aj Jamaladeena Tacumu či maďarské zoskupenie HársHegyBand.

HUDBA VLADIMÍR MIŠÍK A ETC
PIATOK 24. APRÍL
Český klasik Vladimír Mišík a jeho skupina ETC už nechodia na Slovensko tak často ako kedysi. Preto by nebolo múdre vynechať ich koncert v zaujímavom a kultivovanom prostredí Múzea obchodu, ktoré leží na okraji bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice. Mišík možno patrí do múzea, ale nie do starého železa!

DIVADLO NEZNÁMY
PIATOK 24. APRÍL
Slovenské komorné divadlo Martin uvedie v piatok premiéru hry slovenského literárneho klasika Júliusa Barča-Ivana s názvom Neznámy. V dramaturgii Petra Kováča a réžii Jána Sládečka znova ožije nadčasový príbeh o neznámom príchodzom do stredovekého mesta, v ktorom nikto z „kompetentných“ nevidí a nepočuje Spasiteľa.

HUDBA ART OF VINYL
SOBOTA 25. APRÍL
Bratislavský klub Za zrkadlom pokračuje v mapovaní slovenskej nestredoprúdovej scény. Tentoraz sa pred publikum nebojácne postavia Batcha de Mental a nerozlučná dvojica Peťo Tázok a Karaoke Tundra. Čaká vás experimentálny hip-hop i dídžejská všežravosť, a navyše aj pekné vizuály v podaní dua document&setting.

DIVADLO VŠETKO BUDE INAK
NEDEĽA 26. APRÍL
V rámci medzinárodného projektu konftrontujúceho divadelné umenie a históriu môžete uvidieť v žilinskom Bábkovom divadle inscenáciu progresívneho hamburského divadla Kampnagel. Pod názvom Všetko bude inak sa skrývajú skutočné životné príbehy dvoch nemeckých salónnych ľavičiarok a dvoch českých disidentov.

KINO RENÉ
Ani hlavná postava tohto filmu nie je vymyslená. Objektom časozberného dokumentu režisérky Heleny Třeštíkovej je tentoraz nenapraviteľný kriminálnik s vysokým intelektom, spisovateľ a profesionálny hochštapler René Plášil.
René (ČR, 2008)
Réžia: Helena Třeštíková. Hrá: René Plášil

KINO MESTO EMBER
Toto by mal byť zaujímavý fantasy príbeh o meste Ember, kde generácie ľudí žili pri umelom osvetlení, kým jedného dňa nezačal hlavný generátor štrajkovať... Nakrútené podľa rovnomennej knižnej predlohy.
City of Ember (USA, 2008)
Réžia: Gil Kenan. Hrajú: Tim Robbins, Bill Murray, David Ryall

KINO SPOVEĎ NÁKUPNEJ MANIAČKY
Ešte jeden film podľa knižného bestselleru. Rovnomenná kniha Sophie Kinsellovej mala väčší komerčný úspech ako Denník Bridget Jonesovej. Či bude mať väčší úspech aj jeho filmová podoba, závisí aj od vášho rozhodnutia.
Confessions of a Shopaholic (USA, 2009)
Réžia: P. J. Hogan. Hrajú: Isla Fischer, Hugh Dancy, Joan Cusack, Kristin Scott Thomas
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite